Ben kota sayısında bir değişiklik göremedim,baya inceledik ama bildiğimiz kadarıyla kota da fark yok sadece 2.bölge için 6 ay bekleme zorunluluğu kalmış gibi görünüyor.
Arkadaşlar kolay gelsin..
21.01.2012 den itibaren Fizik Tedavi "KOTA SAYISI"nda bir değişiklik varmı??
en son 80 C D +16 A B idi..
Bir uzman hekim bir Fizyoterapist günlük kaç hasta bakabilir??
gerçi şimdi Sistem üzerinde Fizyoerapistlerin bir hükmü kalmadı ama...
Ben kota sayısında bir değişiklik göremedim,baya inceledik ama bildiğimiz kadarıyla kota da fark yok sadece 2.bölge için 6 ay bekleme zorunluluğu kalmış gibi görünüyor.
bize de bi haber geldi ama Ankara'dan..
onlarda nasıl bir yol izleneceği konusunda bişey bilmiyor..söyledikleri tek şey eski kota düzeninden devam edin, sistem (Medula) bunu Kontrol ediyor dediler..80+ 16 ya devam..ben öyle anladım)
Kota için fizyoterapist sayısının bir önemi var mı ? bu soruya net bir cevap hala alamadım ...
Egepol Hastanesi / izmir
Faturalandırma ve Anlaşmalı Kurumlar Sorumlusu : Hasan Küçükbayır
hkucukbayir@egepolhastanesi.com
Hasan bey,
fizyoterapistin 8 rehabilitasyon katkısı devam etmektedir ama imza olayı kalktı sadece.
F.t.r. Kotasında da 60 değildir. 80 dir. Bunada açıklık getirmek istedim bazı arkadaşlar 60 kotasının içindemi diye soruyolar.
2 fizyo terapist 1 uzmanı bulunan hekim 3x16 =48 demi kalıyor ?
Egepol Hastanesi / izmir
Tam zamanlı çalışan her bir fizik tedavi ve rehabilitasyon uzman hekimi için fizik
tedavi ve rehabilitasyon uygulaması 2010 yılı SUT’unun, “fizik tedavi ve rehabilitasyon
tanı listesi” başlıklı EK-9/A bölümünde yer alan (A) ve (B) grubu içerisindeki işlemler
için saat başına 2 (iki) seans olmak üzere günlük en fazla 16 (onaltı) seans; (C) ve (D)
grubundaki işlemler için ise saat başına 10 (on) seans olmak üzere günlük en fazla 80
(seksen) seans ile sınırlıdır.
genelgeye göre Fizyoterapistlerin bir hükmü yok...bütün hastalar hekim üzerinden Fatura olunuyor..
Genelge-------> http://www.sgk.com.tr/mevzuatlar/201...gulamalari.pdf
Konu Mawiay22 tarafından (07.02.2012 Saat 11:05 ) değiştirilmiştir.
Erol bey 2010/96 genelgesine göre dediğiniz doğru, Ancak Antalyada bununla ilgili 2010/46 genelgesi gibi bişey konusulmus. Kotalarla ilgili bir soruşturma yapabiliriz diye konulmuş yada söylenti, son olarak Kuruma sordum, 1 Fizik tedavi uzmanın ile 80+16 cevabını aldımHayırlısı artık nediyelim ...
Egepol Hastanesi / izmir
Toplantıya giden yada bilen arkadaslar varsa bununla ilgili bilgi paylaşımında bulanabilirseniz sevinirim.
Egepol Hastanesi / izmir
hasan bey ben 2 haftadan beri bununla ilgili uğraşıyorum.internetin altını üstüne getirdim) 11.08.2011 tarihli genelgeden başka bir genelge bulamadım.sizin yazdıklarınızda benim dedğime geliyor zaten.. bence bundan sonra 80+16 kotaya devam etmek en doğrusu.. yeni bir genelge yayınlandığı zaman haberimiz olur diye düşünüyorum..