ayrıca vizite kağıdı vb iş kazası evrakları yok
inşattan düşerek ölen şahsı iş kazası olarak mı yoksa adli vaka olarak mı faturalandırmalıyız.ayrıca hekimin adli rapor tuttuğu bir olayda polis üst yazı vermeyebilir mi tşk.
ayrıca vizite kağıdı vb iş kazası evrakları yok
Iş kazasında ölüm dahi olsa şayet vizite kağıdı yoksa işlem adli olarak fatura edilir.ilgili hastane tarafından karakola bildirilerek adli rapor tutulur.iyi çalışmalar.
Geçenlerde bizde de öyle bir durum oldu. Hasta şoför, özel bir şirkette çalışıyormuş. kaza yapmış.Hastanın vizite kağıdı yoktu. Sgk ya sorduk.Trafik kazası olarak fatura edip edemeyeceğimizi. Olmaz dediler. Öncelik iş kazası. Provizyonu iş kazası olarak alınmalı ve şirket bu konuda zaten resmi kayıt tutmak zorunda, vizite kağıdı da düzenlenmeli dediler.İşyeri bize vizite kağıdını gönderdi.Bölgesel fark olabilir. Bölge sgk'nızla görüşmenizi tavsiye ederim.
Bu şekilde bakarsak iş yerinde oluşan bütün kesilerde ve yaralanmalarda adli olma olasılığı vardır. Bence iş yerinde oluyosarsa iş kazası daha baskın cıkıyor.
Egepol Hastanesi / izmir
Faturalandırma ve Anlaşmalı Kurumlar Sorumlusu : Hasan Küçükbayır
hkucukbayir@egepolhastanesi.com
iş kazaı geçirmiş hasta ama bazen işyerleri vizite kağıdı temininde zorluk çıkartabiliyorlar bu durumda onayı adli vaka olarak sgk ya fat.kesebiliyoruz
devlet hastaneleri de vizite kağıdını alıp sgk ya göndermek zorunda mı? sgk bizden vizite kağıdı istemedi...
İş kazası ise ve işyeri hastaya, iş kazası bölümü dolu bir vizite kağıdı vermede sorun çıkarıyorsa, hastadan "iş kazası geçirdim fakat işyerim iz kazası vizite kağıdı vermiyor" şeklinde bir beyan alınır, o evrak SGK'ya fatura edilir, beyan da fatura ekinde gönderilir. Hastane açısından hiçbir sorun çıkmaz ve işyeri ceza alır.
** Özel İbn-i Sina Hastanesi * Tahakkuk Servisi **
her ne sebeble olursa olsun siz iş kazası olarak bildirin vizite kağıdınız bile bile yoksa bulunduguuz sgk müdürlüğü ile görüşün ve iş yeri vizite kağıdı vermedi iş kazası olarak göstermek istemiyorlar diye başvurun.Sgk bu konuda kesin açıklama yaptı iş kazası geçiren hasta kesinlikle sgk bildirilecek hastanın kurumu vizite kagıdı vermese bile tutunak tutarak bildirin sgk iyi çalışmalar
biz devlet hastanesiyiz iş kazalarınıda meduladan fatura ediyoruz gidiyor daha vizite kağıdı isteyen olmadı...