Devlet Bakanı Ali Babacan tarafından açıklanan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına konu alacaklar kapsamına Vakıflar Genel Müdürlüğü kiracılarının dahil edilmesini isteyenler, platform oluşturdu.
Türkiye genelinde yaklaşık 3 milyon kişiyi ilgilendiren kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasında detaylar şekillenmeye başladı. Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Tasarısında Meclis sürecinde de önemli değişiklikler olacağı belirtiliyor. Borç yapılandırmasında toplumun değişik kesimlerinden gelen talepler doğrultusunda kapsam genişletiliyor. Yeniden yapılandırma taslağına ilave edilmesi istenen bir diğer düzenleme ise Vakıflar Genel Müdürlüğü kiracılarına gelecek af ile ilgili.
Ekonomi yönetiminden edinilen bilgilere göre Vakıflar İdaresine borcu olanlar da, tıpkı diğer alacaklarda olduğu gibi borcun aslının tahsil edilmesi kaydıyla enflasyon oranında yeniden hesaplanarak taksitlendirilebilecek. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün binlerce kiracısının idareye olan borç tutarının anaparası enflasyon oranında yeniden hesaplanarak taksitlendirilebilecek.




