• BIST 9475.37
  • Altın 2505.867
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.7962
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 18 °C

1 ayda 1 beden incel!

1 ayda 1 beden incel!
Beslenme alışkanlıklarınızda yapacağınız ufak değişiklerle; yaz aylarına çok daha ince girebilirsiniz! Tarçın çayı ve yeşil çay içerek, günde bir dilim ananas yiyerek,

Beslenme alışkanlıklarınızda yapacağınız ufak değişiklerle; yaz aylarına çok daha ince girebilirsiniz! Tarçın çayı ve yeşil çay içerek, günde bir dilim ananas yiyerek, sofranızdan yoğurdu eksik etmeyerek ve sekiz saat uyuyarak istediğiniz kiloya inebilirsiniz.

Yaza çok daha fit bir vücutla girmek; bütün kadınların hayali... Acıbadem Kadıköy Hastanesi'nden, Beslenme ve Diyet Uzmanı Evrim Demirel'in hazırladığı bir aylık yağ yakma programı; 30 günde dört kilo vererek bir beden incelmenizi sağlıyor. İşte yapmanız ve yapmamanız gerekenler...

HER SABAH MUTLAKA KAHVALTI ETMELİSİNİZ
Yağ yakımını hızlandırmak için; metabolizmanın en iyi çalıştığı sabah saatlerinde kahvaltı yapmanız şart! Her sabah; az yağlı peynir, domates, salatalık, maydanoz ve nane gibi bol yeşillik ile 1-2 dilim kepekli ekmekten oluşan kahvaltıyı ihmal etmeyin.

GÜNDE 6 ÖĞÜN BESLENİN VE ÖĞÜN ATLAMAYIN
Öğün sayısını; üç ana ve üç ara öğün olmak üzere, altıya bölün. Azar azar ve sık beslenmek; gıdaların termojenik (besinlerin sindirimi sırasında açığa çıkan ısı enerjisi) etkisini artırdığı için, daha fazla enerji harcarsınız. Bu sayede; vücudunuzdaki kaslardan ve sudan değil, yağlardan kaybetmeye başlarsınız.

DÜŞÜK GLİSEMİK İNDEKSLİ BESİNLERİ TERCİH EDİN
Glisemik indeksi yüksek besinler; kan şekerini hızlı yükseltiyor ve hızlı düşmesine neden oluyor. Bunun sonucunda da; daha kısa sürede acıkıyorsunuz. Bu besinler ayrıca insülin direncinin oluşmasına yol açıyor. Bu da özellikle karın bölgesinde yağ birikmesi anlamına geliyor. Bunu önlemek için; beyaz ekmek yerine tam buğday ya da çavdar ekmeğini tercih edin, pirinç yerine bulgur tüketin.

YEMEĞE EN AZ 20 DAKİKA AYIRIN
Beyninizdeki doyma merkezinin uyarılması için; yemeğe başladıktan sonra 20 dakikalık bir sürenin geçmesi gerekiyor. Bunun aksine hızlı yemek yediğinizde; beyninizdeki tokluk merkezi uyarılmadığı için, mideniz dolmasına rağmen, açlık hissiniz devam ediyor. Yemeklerinizi 20 dakikadan daha uzun sürede yemeye çalışın!

HER GÜN 200 GRAM YOĞURT TÜKETİN
Yapılan araştırmalara göre; kalsiyum, kemik sağlığı dışında, vücutta yağ kaybını da hızlandıran bir etkiye sahip! Bu nedenle sağlıklı kilo kaybetmek için; öğle ve akşam yemeklerinde, en az bir su bardağı yoğurt yemeye çalışın!

SOFRANIZDAN POSALI BESİNLERİ EKSİK ETMEYİN
Posalı besinler; hem tokluk hissi sağlıyor, hem de kabızlığı önlüyor. Ayrıca kan şekerinin yükselme hızını düşürüyor ve insülin ihtiyacını azaltıyor. Böylece vücutta yağlanmanın oluşmasını engelliyor ve yağ yakımını hızlandırıyor. Sofranızdan; posaca zengin olan kuru baklagilleri, meyveleri, sebzeleri, kepekli ekmeği ve bulguru eksik etmeyin.

1 DİLİM ANANAS ÖDEMİN ÇÖZÜLMESİNE YARDIMCI
Kilo vermeye çalıştığınız dönemde; anlam veremediğiniz kilo artışları hissedebilirsiniz. Bu; vücudun suyu depo ettiğine işaret ediyor. Bu gibi durumlarda; ilaç almak yerine doğal yolları deneyin! Günde 1 dilim ananas, ödemin çözülmesine yardımcı...

TARÇIN ÇAYI DEMLEYİN 3-4 BARDAK İÇİN
Tarçın, yeterli insülin salınmayan kişilerde, insülinin salınımı artırıyor. Eğer yeşil çay sevmiyorsanız; bir ya da iki tane çubuk tarçını, 15 dakika boyunca kaynamış suda beklettikten sonra, günde 3-4 bardak için...

ŞEKERSİZ YEŞİL ÇAY YAĞ YAKIMINI HIZLANDIRIR
Yeşil çayın içindeki kateşinlerin, kilo verme üzerinde olumlu etkileri var. Bu nedenle günde 2-4 fincan şekersiz yeşil çay tüketin!

8 SAATTEN DAHA AZ UYUMAMAYA ÇALIŞIN!
Vücudumuzda; iştah mekanizması üzerinde etkili olan 'leptin' ve 'ghrelin' adlı iki hormon var. Leptin iştahı azaltmak için salınırken, ghrelin de mide boş olduğunda açlık hissini tetikliyor. Eğer az uyursanız; leptin düşüyor, ghrelin yükseliyor. Bu nedenle en az 8 saat uyumalısınız.

EN AZ 2 LİTRE SU TÜKETMEK ÇOK ÖNEMLİ
Günde 2-2.5 litre su için! Su besinlerin; sindirim, emilim ve hücrelere taşınmasında görevli... Doygunluk hissinin oluşmasına da yardımcı...

BUNLARI SAKIN YAPMAYIN!

ALKOL MİKTARINI AŞMAYIN
Alkol çok yüksek miktarda kalori içeriyor. 1 gram alkol; vücudumuza 7 kalorilik enerji sağlıyor ve fazlası çok hızlı bir şekilde yağ olarak depo ediliyor. Ayrıca alkol; alındıktan beş dakika sonra, hızla kana karışıyor. Bu da kilo almaya yol açıyor. Haftada 1 veya 2 kadeh şaraptan fazlasını içmeyin.

YAĞDAN KAÇININ
Yağ; diğer temel besin öğelerinden daha fazla kalori almanıza neden oluyor. Sağlıklı beslenmek için; 1 kilo sebze yemeğine, 3-4 çorba kaşığı yağ ilave etmeniz yeterli olacak.

ŞEKERE EL SÜRMEYİN
Şeker ve şekerden yapılan besinler; çok fazla tüketildiklerinde, vücudumuzda yağa dönüşürler. Zayıflarken, kaslarınız yerine yağlardan kaybetmek istiyorsanız; şeker ve şekerden yapılan besinleri 'yasaklar' listesine almayı ihmal etmeyin.

HAFTADA 3 GÜN SPOR
 HER GÜN YÜRÜYÜN: Her gün, düzenli olarak en az 30 dakika tempolu bir şekilde yürüyün, bisiklete binin veya yüzün! Eğer fırsat bulamıyorsanız; haftanın en az 3-4 günü, birer saatlik egzersiz yapmaya çalışın! Spordan sonra, vücudunuzda oluşan su kaybını önlemek için, bol bol su içmeyi de ihmal etmeyin. 

EGZERSİZ YAPIN: Vücudunuzda yağların toplandığı bölgelere yönelik egzersizler yapın. Bu egzersizleri; haftanın en az 3 günü, düzenli olarak uygulamayı alışkanlık haline getirin.

BİR GÜNLÜK ÖRNEK MÖNÜ
Bu diyet, 25-35 yaş aralığında ve 70-80 kg. ağırlığında sağlıklı kişilere öneriliyor...

UYANDIKTAN SONRA
1 su bardağı su

KAHVALTIDA
1 kibrit kutusu beyaz peynir veya 1 kibrit kutusu kaşar peyniri veya haftada 2-3 gün yumurta
2 ince dilim tam buğday veya çavdar ekmeği
Domates, salatalık ve bol maydanoz
5 tane yeşil zeytin
1 porsiyon meyve veya 1-2 tatlı kaşığı bal ya da şekersiz reçel
Sınırsız açık çay

ARA ÖĞÜNDE
1 porsiyon meyve (3 tane kuru kayısı veya yarım çay bardağı yaban mersini), 2 adet ceviz ve 6-8 adet fındık

ÖĞLE YEMEĞİ
Mevsime uygun sebzelerden yapılmış salata (1 tatlı kaşığı zeytinyağı konabilir.)
1 kase çorba
8 yemek kaşığı, suyu süzülmüş zeytinyağlı sebze yemeği
1 su bardağı yoğurt veya 1 kase cacık
2 ince dilim tam buğday ekmeği veya çavdar ekmeği

ARA ÖĞÜN
4 tane kepekli grisini
1 su bardağı ayran veya 1 kibrit kutusu kaşar peynir
1 porsiyon meyve

AKŞAM YEMEĞİ
Mevsime uygun sebzelerden yapılmış salata (1-2 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilebilir. )
120 gram (4 köfte kadar ) et/tavuk/balık veya 8 yemek kaşığı etli sebze yemeği ya da 8 yemek kaşığı kuru bakliyat
1 su bardağı yoğurt
2 ince dilim tam buğday ekmeği/çavdar ekmeği veya dört yemek kaşığı pilav/makarna

ARA ÖĞÜNDE
2 porsiyon meyve
1 su bardağı süt veya 1 su bardağı kefir

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4945 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim