• BIST 8991.27
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

''1. Ulusal Sağlık Bilimleri Kongresi''

''1. Ulusal Sağlık Bilimleri Kongresi''
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Aksu: "'Sağlık eğitim kurumları arasındaki ilişki ve işbirliği mutlaka artırılmalıdır''

Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Aksu, sağlık eğitim kurumları arasındaki ilişki ve işbirliğinin mutlaka artırılması gerektiğini ifade etti.

Aksu, Hacettepe Üniversitesi Kongre Merkezinde düzenlenen ''1. Ulusal Sağlık Bilimleri Kongresi''nde yaptığı konuşmada, sağlık bilimlerinin Türkiye'de tıptan diş ve eczacılığa, fizyoterapi, çocuk gelişiminden beslenme ve diyetetik gibi konularda yaklaşık 16 programda mezun olan profesyonellerin yetiştiği büyük bir alan olduğunu söyledi.

Sağlık eğitim kurumları arasındaki ilişki ve işbirliğinin artırılmasının önemini vurgulayan Aksu, bu kapsamda da deneyimleri paylaşmak, sorunları masaya yatırarak ortak akılla çözüm üretmek, paydaşlarla bağları kuvvetlendirmek gerektiğini söyledi.

Son 5 yılda sağlık eğitimi veren kurumların sayısının hızlı arttığına işaret eden Aksu, şöyle devam etti:

''Ancak bu sayının artması da beraberinde birçok sorunu getiriyor. Birçok okulda öğretim elemanı yok. Fiziksel altyapı yok, eğitim standartlarında problemler var, mezun yeterlilikleri dilediğimiz düzeyde değil, istihdam sorunları var. Dolayısıyla bunları bir araya gelerek el birliği, disiplinler arası çalışmayla çözebiliriz. Bu kapsamda düzenlenen kongrenin ana teması da 'interdisipliner bakış ve birlikte daha güçlüyüz'. Bu temadan yola çıkarak sağlık eğitim kurumları arasındaki ilişkiyi ve işbirliğini artırmayı hedefledik.''

Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Toplum Beslenmesi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gülden Pekcan, halkın doğru beslenme konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesinin önemine dikkati çekerek, bu konuda bir ekip çalışmasına ve paydaşlarla işbirliğine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Üniversitenin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Karaduman da fizyoterapistlerin sağlık sisteminin temel elemanlarından biri olduğunu belirterek, söz konusu uzmanlık alanının hareket bozukluklarından, mental ve psikolojik problemlere, obeziteden, ekonomik sorunlara birçok konuyu ilgilendirdiğini söyledi.

Karaduman, bunun için birçok disiplinle birlikte etkin çalışmak ve işbirliği yapmak gerektiğini ifade etti.

Bu haber toplam 12237 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim