• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3338
  • Euro 35.1962
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 7 °C

10 adımda göz alıcı tırnaklar

10 adımda göz alıcı tırnaklar
Güzel ve etkileyici bir elin olmazsa olmazı bakımlı tırnaklardır. Tırnaklarınızın göz alıcı olmasını istiyorsanız; en doğru ürünleri kullanmayı ve düzenli ....

Güzel ve etkileyici bir elin olmazsa olmazı bakımlı tırnaklardır. Tırnaklarınızın göz alıcı olmasını istiyorsanız; en doğru ürünleri kullanmayı ve düzenli manikür yaptırmayı ihmal etmeyin

AY ŞEKLİNİ BENİMSEYİN
Tırnaklarınızın dikkat çekmesini istiyorsanız, iki renk oje sürün. Son dönemde moda olan 'Yarım ay' manikürünü deneyebilirsiniz. Bunun için tırnak etine yakın olan yarım ay şeklindeki bölüme ışıltılı gri, tırnağın ortasından ucuna kadar olan bölüme ise koyu mor renkte bir oje sürebilirsiniz. Bu tarz bir manikür; hem çok dikkat çekiyor, hem de modern görünüyor.

RUTİN BAKIM İÇİN...
Evinize yakın bir salon bulun ve her hafta randevu alın. Eğer tırnaklarınız her zaman güzel görünürlerse, onlarla oynamak istemeyeceksiniz. Manikür yaptırdıktan sonra iki-üç günde bir oje koruyucu sürerek rengin daha kalıcı olmasını sağlayın

GECE NEMLENDİRİN
Eğer tırnaklarınız ince ve kuruysa, her gece tırnağın üzerine ve altına tırnak eti yağı sürün. Başka bir seçenek ise; her gün bir kase zeytinyağının içine tırnaklarınızı batırmak ve birkaç dakika bekletmek...

DESTEK ALIN
Zayıf tırnaklar için nemlendirme özelliğine sahip omega3 içeren 1000 mg. balık yağı ile 5 mg. biotin kullanabilirsiniz. Cutis adlı yayında çıkan bir araştırmanın sonucuna göre; biotinin, katılımcıların yüzde 25'inin tırnaklarını kalınlaştırdığı belirlenmiş.

LİMONLA TEMİZLEYİN
Haftada iki kere temiz ojesiz tırnaklarınızı limonla ovun. Antibakteriyel özelliği de olan limon tırnaklarınızı beyazlatır.

HİJYENE DİKKAT EDİN
Manikür-pedikür randevusu almadan önce salonun ne tür bir sterilizasyon sistemi kullandığını sormayı ihmal etmeyin. Aletlerin hastanelerde de kullanılan otoklav sistemiyle sterilize edilmesi gerekiyor. Yine de içinize sinmiyorsa kendi manikür setinizi götürün.

DOĞRU ŞEKLİ BULUN
Eğer uzun parmaklarınız varsa, her tırnak şekli size yakışacaktır (kare, oval, badem). Fakat parmakları kısa olanlar oval bir şekli tercih etmeli. Böylece parmaklar daha uzun ve kadınsı görünecektir.

UVB LAMBALARINDAN KAÇIN
Ojeyi kurutmak için kullanılan ultraviyole ışıklı aletler cildinizin daha hızlı yaşlanmasına neden olabilir; özellikle her hafta manikür yaptırıyorsanız! Ojenizi doğal yollarla kurutun.

BEJ RENGİ DENEYİN
Bej oje; abartısız ve etkili bir moda trendi. Bu renk; pembe ojeye göre ten renginizle daha güzel bir kontrast yaratır. Ayrıca bej; ilkbahar-yaz sezonunun renkli ve egzotik desenli kıyafetleriyle de çok uyumlu.

YEMEKTEN VAZGEÇİN
Tırnak yeme gibi kötü bir huyunuz varsa; yanınızda her zaman sakız, şeker ve yoğun bir el kremi bulundurun. Tırnaklarınızı ağzınıza götürmeyi düşündüğünüz anda sakız çiğneyin, şeker yiyin ya da ellerinize bolca krem sürün.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5091 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim