• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

10 bin liralık evlilik kredisinin detayları açıklandı

10 bin liralık evlilik kredisinin detayları açıklandı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yeni evlenecek çiftlere verilecek 10 bin TL'lik krediyle ilgili hazırlanan düzenlemenin ayrıntılarını anlattı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yeni evlenecek çiftlere verilmesi öngörülen devlet kredisi konusunda sosyal paylaşım sitesi Twitter aracılığıyla açıklamalarda bulundu.

Gençler yaşam şartlarının karşımıza çıkardığı çeşitli engeller nedeniyle evlenmeyi öteleyebiliyorlar günümüzde... Bu, gençlerin en uygun çağlarında bir aile kurmasını engellediği gibi biyolojik nedenlerden ötürü doğurganlığı da azaltıyor. Nüfusumuz gittikçe yaşlanıyor, işgücümüz ve genç nüfusumuz azalıyor.

Bu konu bir süreden beri basında da yer alıyor. Toplum olarak sürekli yaşlanmamız, Avrupa ülkelerindeki durum ile kıyaslanıyor, çeşitli örnekler veriliyor. Günümüzde 65 yaş üstü insanlarımızın oranı yüzde 10'lara yaklaşırken gençlerimizin oranı ise yüzde 25'lere düşüyor. Hayat mücadelesi ve başka nedenlerle evliliklerin ertelenmesi, yaş ilerledikçe çiftlerin çocuk sahibi olma ihtimallerini ya da bir kaç çocuk sahibi olma ihtimallerini gittikçe azaltıyor.

Başbakan Erdoğan Borsa İstanbul'un açılışında genç bir çiftle tanışmış ve evlenmelerine ekonomik sıkıntılarının engel olduğunu öğrenmişti. Sonra bu gençler evlenmiş, nikah şahitliklerini de Sayın Başbakanımız yapmıştı. Yapacağımız çalışmayla bu gençlerin durumunda olan çiftlerin evlilik hayatlarının başlangıçlarını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Sosyal devlet olarak evlenmek isteyen gençlerin doğru zaman diliminde evlenmelerini sağlamak istiyoruz.

Ancak şu anda bu konunun bir tasarı olduğunu da vurgulamak gerekiyor. Devletimizin ilgili kurumlarının görüşü alınarak son hali verilecek olan bu taslağın şu anki halinde aşağıdaki maddeler yer alması düşünülüyor.

. Evlenecek olan çiftin her ikisinin de yaşlarının 18-24 arasında olması, üniversite mezunları için üst yaş sınırının 26 olarak uygulanması,

. Kredi tutarının en fazla 10.000 TL olması,

. Kredi vadesinin 1 yıl geri ödemesiz toplamda 4 yıl olarak uygulanması,

. Çiftlerden birisinin yetim olması ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bakım hizmetlerinden yararlanması, yurtlarında kalması halinde 2 yıl geri ödemesiz toplamda 5 yıl olarak uygulanması,

. Geri ödeme sürecinde çocuk sahibi olunması durumunda kredi geri ödeme taksitlerinin 1 yıl süreyle ötelenmesi.

Tasarının yasalaşması halinde ülkemize hayırlı olmasını, gençlerimizin evlilik hayatına daha kolay, rahat ve güvenle başlamasını diliyorum.

memurlar.net

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1979 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim