• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

10 ildeki 21 hastane, Çalışma Bakanı Soylu'nun talimatıyla SGK kapsamından çıkarıldı

10 ildeki 21 hastane, Çalışma Bakanı Soylu'nun talimatıyla SGK kapsamından çıkarıldı
10 ildeki 21 hastane, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu'nun talimatıyla SGK kapsamından çıkarıldı.

Ayfer Mallı / Yeni Şafak

Paralel örgüte finansal destek sağladığı tespit edilen 10 ildeki 21 hastane, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu'nun talimatıyla SGK kapsamından çıkarıldı. Böylece FETÖ'nün yılda 400 milyon liraya ulaşan bir kaynağı daha kurutuldu.

Emniyet, istihbarat, mülkiye ve adliye başta olmak üzere devletin önemli kurumlarına sızarak casusluk faaliyeti yürüten Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele sürüyor. Örgütün Türkiye genelindeki faaliyetlerine ilişkin onlarca soruşturma ve dava devam ederken, finans kaynakları da teker teker kurutuluyor. Son olarak paralel örgüte yıllık 400 milyon lira gelir sağlayan hastanelere operasyon düzenlendi.

DEVLETLE BAĞLARI KESİLDİ

FETÖ hastanelerine operasyon, bizzat Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla yapıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu'na(SGK) bağlı olarak faaliyet yürüttükleri ve devletten aldıkları parayı Gülen'e himmet olarak aktardıkları tespit edilen 10 ildeki 21 hastanenin devletle bağı kesildi. Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Konya, Şanlıurfa, Van ve Eskişehir'de bulunan 21 hastanenin yıllık cirolarının 400 milyon lira seviyesinde olduğu ve bu hastanelerin gelirlerinin büyük bir kısmını FETÖ'ye aktardıkları belirlendi.

İŞTE O HASTANELER

SGK, operasyon sonucunda 10 tanesi İzmir'de olmak üzere 21 hastane ile ilişiği kesti. SGK ile anlaşma kapsamında yüksek hasta sayısına ulaşabilen ve tedavi masraflarının çoğunu devlet kasasından alan hastanelerin önemli bir gelir kapısı kapatılmış oldu. İşte o hastaneler:

Ankara'da Turgut Özal Üniversitesi Hastaneleri, Bursa'da Bahar, Rentıp, Rentıp Diyaliz Merkezi, Özel Erzurum Şifa Hastanesi, Gaziantep Nizip Özel Medinas Hastanesi, İstanbul Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Konya Mevlana Üniversitesi Vakıf Hastanesi, Şanlıurfa OSM Ortadoğu Hastanesi, Van Özel İstanbul Hastanesi, Özel Eskişehir Sakarya Hastanesi.

İzmir'de; Şifa Üniversitesi Bornova Eğitim Araştırma Hastanesi ile birlikte Şifa Üniversitesi Hastanesi'nin Basmane, Gaziemir, Göztepe Şubeleri ile bağlar kesildi. İzmir'deki diğer FETÖ hastaneleri ise şöyle: Şifa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi, Şifa Üniversitesi Hastanesi'nin Karşıyaka, Menderes, Balçova Polikliniği, Şifa Üniversitesi Hastanesi Kaya Termal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi, Şifa Üniversitesi Buca Eğitim ve Sağlık Kampüsü.

MÜCADELE SÜRECEK

SGK'nın bu hasteneleri detaylı olarak incelemeye aldığı belirtildi. FETÖ'nün himmet kaynağı sözkonusu hastanelerin usulsüz yöntemlerle yapılmış gibi gösterilip yapılmayan tedavilerle devletten haksız kazanç sağlayıp sağlamadığı gibi konular da araştırılacak. Usulsüzlük tespit edilmesi halinde bu hastaneler kapatılabilecek.

Kaynak: Yeni Şafak

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 71851 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim