• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

100 bin hemşire açığı var

100 bin hemşire açığı var
Erkan Eğitim Kurumları, Acil Tıp Teknisyenliği ile Anestezi ve Reaminasyon bölümlerine, Türkiye'deki yaklaşık 100 bin hemşire açığını dikkate alarak hemşirelik bölümünü de ekledi.

Erkan Eğitim Kurumları, Özel Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin Acil Tıp Teknisyenliği ile Anestezi ve Reaminasyon bölümlerine, Türkiye'deki yaklaşık 100 bin hemşire açığını dikkate alarak hemşirelik bölümünü de ekledi.

Erkan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Hatipoğlu, "İş garantisi olan, 4 yılda meslek sahibi yapan, kısa yoldan hayata hazırlayan bir okul olacağız. Bunun yanı sıra ülkemizin sağlık hizmetlerindeki önemli bir ihtiyacını da karşılamış olmanın ayrıca gururunu yaşıyoruz" dedi.

Hatipoğlu, bu okulu bitirenlerin 2 yıllık Meslek Yüksek Okulu'na sınavsız geçiş hakkına sahip olacaklarını, Tıp Fakültesi'ni kazandıklarında ise ek puan alacaklarını, ondan sonra 4 yıllığa da geçiş hakkı elde edeceklerini belirterek, "Ancak, hemşirelik bölümü devletin geçici olarak onay verdiği bir bölüm. Şu anda 100 binin üzerinde hemşire açığı var. Bu her zaman böyle sürmeyecek. Lise için geçici yani. Bunu da belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Hatipoğlu, 2012 -2013 Eğitim ve Öğretim yılı kayıtlarını sürdürdükleri Sağlık Meslek Lisesi'nin üçüncü branşı olan hemşireliğe de bu yıl öğrenci alacaklarını, bunun için yaptırdıkları 16 derslikli ek binanın tamamlanmak üzere olduğunu, bu bölüme toplam 200 öğrenci alabileceklerini ifade etti. Hatipoğlu, üç bölümündeki toplam kapasitelerinin ise 600 öğrenci olacağını vurguladı.

Özel Erkan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği - Anestezi ve Reanimasyon bölümleri 9. sınıf kayıt talepleri yoğun şekilde sürerken, 10. Sınıf nakil kayıt görüşmelerinin de yapıldığını ifade eden Hatipoğlu, "İlerici düşüncesi ile hareket eden Özel Erkan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin yetiştirdiği öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirmek ve okul sonrası iş yaşamlarına fayda sağlayabilmek için Acıbadem Adana Hastanesi ile protokol anlaşması yapma yolunda girişimlerimiz de başladı" dedi.

Kendine güvenen, başarıya odaklı, mesleğine ve bu mesleğin kutsallığına sahip çıkacak gençleri okullarının çatısı altında toplamayı hedeflediklerini vurgulayan Hatipoğlu, kontenjanlarının sınırlı olduğuna da dikkati çekti.

Hatipoğlu, okulun tüm eğitim öğretim kadrosunun oluşturulduğunu, araç gereçlerinin hazır olduğunu ifade ederek, "Üniversiteden akademisyenlerle çalışıyoruz. Araç gereç anlamında her şeyi tam olan örnek bir okul olacak. Burada çocukları sadece sağlıkçı olarak yetiştirmeyeceğiz, hayata hazırlayacağız" dedi.

Serdar Hatipoğlu, öğrencilerinin, sosyal faaliyetlerle dolu dolu olan, 2 yabancı dil öğreten bir okulda okuyacaklarını ifade ederek, "Öğrencilerimiz mezun olduklarında iyi derecede İngilizce ve Almanca bilecekler. Yani burada sadece biz sağlık dersleri verip öğrencileri mezun etmeyeceğiz. Öğrencilerimiz bilgi donanımı ile hayata hazır halde mezun olacaklar" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2503 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim