• BIST 9547.34
  • Altın 2484.546
  • Dolar 32.516
  • Euro 34.8487
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

100 mililitresi 2 dolara anne sütü

100 mililitresi 2 dolara anne sütü
Hayat kurtarıyor... Dünyanın 170 ülkesinde, 1-7 Ağustos çerçevesinde Dünya Emzirme Haftası kutlanıyor. Bu sene 19'uncu yılına giren etkinlik için Birleşmiş Milletler,..

Dünyanın 170 ülkesinde, 1-7 Ağustos çerçevesinde Dünya Emzirme Haftası kutlanıyor. Bu sene 19'uncu yılına giren etkinlik için Birleşmiş Milletler (BM) örgütü, anne sütünün hayat kurtaran potansiyelini açığa çıkarabilmek için, etkili emzirme konusunda devletlere 10 tavsiyede bulundu. Hastanelere asılan pankartlarla anne sütünün önemi anlatılıyor ve BM'nin hazırladığı 10 tavsiye annelere duyuruluyor. Filipinler'de de yeni doğum yapan anneler de bebeklerini emzirerek anne adaylarına 'bebeğinizi emzirin' mesajı veriyor.

SÜT BANKALARINA YOĞUN İLGİ
Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Filipinler'deki hastanelerde de anne sütü toplanıyor. 100 mililitrelik kutudaki anne sütünü gösteren bir hastane çalışanı, bunun pastörize edildikten sonra Amerika'daki süt bankalarında 2 dolara satılacağını söyledi. Amerika ve Kanada'da bugün 10 tane süt bankası bulunuyor. Bağış ile gelen sütlerin toplandığı bu bankalar, çalıştığı için bebeğine anne sütünü veremeyen, sütü yetersiz olan annelere satılıyor. 2008 yılında Amerika'da yaklaşık 2 bin anne, 39 bin 620 kilogram süt bağışladı. Amerika'da süt bankalarına bir sene içerisinde gelen talep yaklaşık olarak 139 bin 66 kilogram buluyor. Süt bankaların yaygın olduğu ülkelerden birisi de Brezilya. Bu ülkede 180'den fazla süt bankası bulunuyor.

HÜKÜMETLERE 10 TAVSİYE
Annenin doğumdan yarım saat sonra emzirmeye başlamasına yardımcı olunması, anne-çocuğun 24 saat birlikte kalmasına izin verilmesi, emzirilme dönemindeki çocuklara emzik verilmemesi, etkili emzirme için geliştirilen 10 adımdan bazıları. Tavsiye edilen diğer uygulamalarsa şöyle: Bütün sağlık çalışanlarına iletilecek yazılı bir emzirme politikasının oluşturulması. Bu politikayı uygulamak üzere sağlık çalışanlarına gerekli eğitimin verilmesi. Bütün hamilelere emzirmenin yararları ve usulleri konusunda bilgi verilmesi. Annelere çocuklarından ayrı kalmaları halinde bile emzirme ve süt gelişinin sürdürülmesi için eğitim verilmesi. Tıbben gerekmedikçe yenidoğanlara başkaca bir gıda, içecek ya da yapay malzeme verilmemesi. İhtiyaç halinde emzirmenin, yani bebek acıktıkça emzirmenin teşvik edilmesi. Emzirme destek gruplarının oluşturulması ve hastane ya da klinikten ayrılan annelerin bu gruplara yönlendirilmesi. BM'ye göre, hastanelerin "emzirme dostu" bir tutum içinde bulunması, milyonlarca bebeğin hayata daha sağlıklı başlayabilmesine ön ayak olacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2668 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim