• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 18 °C

12 Mart günü acil servislerde kimse doktorsuz kalmayacak

12 Mart günü acil servislerde kimse doktorsuz kalmayacak
Hekimler tıp bayramının olduğu martta eylemlerle sorunlarını anlatacak. Doktorlar yarın maskeleri ile çalışacak, 12 Mart’ta ise acil servislerdeki yığılmalara dikkat çekmek için ‘acil’lerde toplanmayı planlıyor.

Hekimler tıp bayramının olduğu martta eylemlerle sorunlarını anlatacak. Doktorlar yarın maskeleri ile çalışacak, 12 Mart’ta ise acil servislerdeki yığılmalara dikkat çekmek için ‘acil’lerde toplanmayı planlıyor.

Türk Tabibleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi İkinci Başkanı Feride Aksu, hekimlerin problemlerine ve sağlık alanındaki sorunlara dikkat çekmek amacıyla mart ayında bir dizi eylem gerçekleştireceklerini söyledi. Aksu, yarın hekimlerin çalışma koşullarına ve yaşadıkları şiddet olaylarına tepki göstermek için hastanelerde maskelerle çalışılacağını, 12 Mart tarihindeyse sağlık sisteminde yaşanan sorunlar nedeniyle acillerdeki yığılmalara dikkat çekmek için hekimlerin iş bırakmak yerine acil servislerde görev yapacaklarını söyledi. Aksu, 14 Mart Tıp Bayramı’nda ise sağlık hakkı yürüyüşü yaparak işsizlerin, yoksulların sesini duyurmaya ve onların sağlık haklarını hatırlatmaya çalışacaklarını dile getirdi.

Radikal Ankara büroyu ziyaret eden TTB Merkez Konseyi İkinci Başkanı Aksu, hekimlerin mart ayında gerçekleştireceği eylemler hakkında bilgi verdi. Aksu, 4 Mart, 12 Mart ve 14 Mart’ta hekimlerin sağlık problemlerini ve sağlık alanında yaşanan olumsuzluklara tepki göstermek için bir araya geleceklerini söyledi. Aksu eylem takvimi ve gerekçelerini şöyle anlattı:

4 MART’TA HEKİMLER MASKELERİNİ TAKACAK: 4 Mart’ta hekimlerin çalışma koşullarına, mesleki rislerine ve sağlık emekçilerine yönelik şiddete dikkat çekmek için sağlık kuruluşlarında maskelerimizle çalışacağız. Sistemden kaynaklanan sıkıntılar, halkın sağlık sistemine erişimini engelleyen unsurlar doğrudan sağlık emekçilerine şiddet şeklinde yansıyor. Biz buna çok rastlıyoruz artık hakkını sağlık sisteminden elde edemeyen insanlar kendi hukuklarını geliştirerek bunu da sağlık emekçilerine yönlendiriyorlar. Hükümet Başkanı’nın, Sağlık Bakanı’nın halkı sağlık çalışanlarına karşı kışkırtan çok talihsiz demeçleri var, beyanatları var. Sistemden kaynaklanan sorunların faturası sağlık emekçilerine ödetiliyor.

HASTALAR DOKTORLARA ACİLDE KAVUŞACAK: İşsizlik yoksulluk nedeniyle sağlık hakkını elde edemeyen insanların başvuru yerleri acil servisler olacak. Son olarak 10 gün içerisinde aynı hastalıktan ikinci kez sağlık kuruluşuna başvurmaya getirilen engelin uygulamaya konulacağı açıklandı. Bunun için de 29 Mart yerel seçimlerinden sonra ki 1 Nisan tarihi seçildi. Biz bunu 1 Nisan şakası gibi algılıyoruz. Bu tür olumsuz uygulamalar, nedeniyle insanların sağlık hizmetine tek erişim kapısı aciller olacak. Acil servislerinde de kuşkusuz acil bir travma, kalp krizi gibi sorunların başvurmasını öngördüğümüz bir yapısı var. Aciller poliklinik gibi işlemeye başlarsa o zaman acil bir başvuruyla gelen hastalarımızın da sağlık hizmeti alma hakkı engellenmiş olacak. Bu nedenlerle acil servislere dikkati çekmek için o gün hekimlerimiz acillerde çalışacak.

TIP BAYRAMINDA İŞSİZLERE SAHİP ÇIKACAKLAR: 14 Mart Tıp Bayramı’dır ama kendimizi bayram yapıp kutlayacak bir gönençte hissetmiyoruz. Ne yazık ki derin ekonomik kriz ve onun sağlığa yansımaları, sağlıktaki piyasalaşma ve onun sağlık hakkına yansımaları bizi kaygılandırıyor. Yasamızdan kaynaklanan bir sorumluluğumuz var, halkın sağlık düzeyi, halkın sağlık hakkı bizi çok yakından ilgilendiriyor. Eşitsizliklerin derinleşeceğinden kaygı duyuyoruz. Bu tür kriz dönemlerinde en çok gereksinimi olanlar mağdur oluyor, fiziksel engelliler, yaşlılar, kadınlar, çocuklar, işsizler ve yoksullar... Bu insanların çığlıklarını duyurabilmek ve işsizlerin yaşadığı sağlık sorunlarına dikkat çekmek için 14 Mart’ta sağlık hakkı yürüyüşü yapacağız.

Bu haber toplam 1769 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim