• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

12 yıldır çürümeye terk edilen hastane binasının yanına yenisi yapıldı

12 yıldır çürümeye terk edilen hastane binasının yanına yenisi yapıldı
Afyonkarahisar’ın Evciler ilçesinde hastane yapılmak için temeli 15 yıl önce atılan ve yüzde 70’i bitirilmiş durumda olan inşaata 12 yıldan bu yana bir çivi dahi çakılmadı. Bina çürümeye terk edilirken yanı başına yeni hastane binası...

Afyonkarahisar’ın Evciler ilçesinde hastane yapılmak için temeli 15 yıl önce atılan ve yüzde 70’i bitirilmiş durumda olan inşaata 12 yıldan bu yana bir çivi dahi çakılmadı. Bina çürümeye terk edilirken yanı başına yeni hastane binası yapıldı.

Evciler MHP İl Genel Meclisi Üyesi Halis Bal, Afyonkarahisar merkezde olimpik yüzme havuzu ve emniyet fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi gibi milyonlarca lira harcanan ancak hizmete açılamayan kamu yatırımlarından bir tanesinin de kendi ilçelerinde olduğunu söyledi. 

Kendisinin 1999-2004 yılları arasında belediye başkanlığı yaptığını belirten Bal, “ O dönemde temeli atılan fiziki olarak büyük bir kısmı tamamlanan ilçe hastane binasına 2002 yılından beri bir çivi dahi çakılmıyor. Binanın fiziki olarak yüzde 70’i bitmiş durumda. Çatı, tesisat ve sıva kısımları bitmiş durumda. Ancak, kullanılmadığından başı boş hayvanların ve madde bağımlısı gençlerin mekanı hakinde geldi. Duvarlarında ve sıvalarında çatlamalar ve yarılmalar meydana geldi.” dedi. 

Bal, binanın durumunu çeşitli toplantılarda ilgili ve yetkililere defalarca iletmelerine rağmen kulak arkası edildiğini ve bir çözüm sağlanamadığını kaydetti. Bal, “12 yıldır bizi yönetenler önce ‘ meslek yüksek okul yapacağız’ dediler beceremediler. Sonra ‘Anadolu öğretmen lisesi yapacağız’ dediler beceremediler. Sonra ‘Anadolu lisesi yapacağız’ dediler beceremediler. En son ‘yatılı imam-hatip lisesi yapılacak’ dediler yine bir şey olmadı.” diye konuştu. 

"YANI BAŞINA YENİ HASTANE BİNASI YAPILDI"

Böyle bir binanın atıl vaziyette beklerken yan tarafına yeniden sıfır hastane binası yapıldığını ifade eden Bal, milletin vergilerimizle yapılan kaynakların çarçur edildiğini anlattı. Bal, “Bu devasa binanın odalarında hayvan pislikleri dolu, asansör boşluğu karanlık kör bir kuyuyu andırıyor. Kapısı ardına kadar açık oldu için oyun oynamak için içeri giren çocuklardan biri buraya düşüp hayatını kaybetse hesabını kim verecek?” şeklinde konuştu.

Afyonkarahisar'da polislere hizmet vermesi için temeli atılan Emniyet Genel Müdürlüğü Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi 19 yıldır hizmete giremedi. Merkezin durumu soru önergesiyle meclis gündemine taşındı. Öte yandan Afyonkarahisar'da İl Özel İdaresi tarafından ihale edilen ve 2006 yılında yaklaşık 6,4 milyon lira harcanarak tamamlanan olimpik yüzme havuzu, yapımdaki teknik sıkıntılar ve işletme maliyetleri nedeniyle 8 yıldır atıl bir vaziyette bekliyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2444 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim