• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

1,5 saat sağlık hizmetleri durucak!

1,5 saat sağlık hizmetleri durucak!
Türk Sağlık-Sen tarafından yarın tüm yurtta hastanelerde yemeklerden ücret alınması protesto edilecek. Çalışanlar hastanelerde öğle yemeği yemeyerek bahçelerde eylem yapacak.

Türk Sağlık-Sen tarafından yarın tüm yurtta hastanelerde yemeklerden ücret alınması protesto edilecek. Çalışanlar hastanelerde öğle yemeği yemeyerek bahçelerde eylem yapacak.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, sağlık çalışanlarının, yarın hastanelerde öğle yemeği yemeyecekleri ve hastane bahçelerinde eylem yapacakları bildirildi.

Sendika Genel Başkanı Önder Kahveci, hastanelerde yemeklerden ücret alınmasına tepki göstererek, kamunun sunduğu hizmetin kamu çalışanına paralı hale getirilmesi gibi bir alışkanlık oluştuğunu savundu.

Memura yapılan zammın misliyle geri alınmaya çalışıldığını iddia eden Kahveci, "Hükümet, kamuda çalışanlara sunduğu her hizmeti paralı hale getirmeye başlamıştır. Memurdan muayene katılım payı almaya başlamış, hastanelerde görev yapan çalışanların yemeği de paralı hale getirmiştir. Buna karşın Maliye Bakanlığı, her ne hikmetse diğer kamu çalışanlarından haftada 5 saat daha fazla görev yapan sağlık çalışanları haklarını istendiğinde vermemekte, görev yollukları ve ilaç paralarını geç ödemektedir" dedi.

Maliye Bakanlığı'nın uygulamasının kesintisiz sağlık hizmetine darbe vuracağını öne süren Kahveci, "Çünkü çalışanların kurumlarında ücretli yemek hizmetinden yararlanmayarak kurum dışına gitmesi ile birlikte tüm Türkiye'de saat 12.30 ile 13.30 arasında sağlık hizmeti duracaktır. Bu saatlerde vatandaşa sağlık hizmeti verilemez, bir hastaya gerekli müdahale yapılamazsa bunun sorumlusu Maliye Bakanlığı olacaktır. Çalışanlar aleyhine olan Maliye Bakanlığının bu kararını hiç bekletmeden uygulamaya koyan Sağlık Bakanlığı ve hastane yöneticileri de vebal altındadırlar" dedi.

Kahveci, gerçekleştirecekleri eylemle tüm Türkiye'de sağlık çalışanlarının bir gün çalıştığı hastanede yemek yemeyeceğini belirtti.

Bu eylemle yıllardır ücretsiz olan yemek hizmetinden para alınmasını protesto edeceklerini ifade eden Kahveci, sağlık çalışanlarının yarın hastanede yemek yemek yerine, hastane bahçesinde simit, soğan-ekmek yiyerek, çorba içerek uygulamayı protesto edeceklerini bildirdi.

Kahveci, yemeklerden ücret alınmasıyla ilgili dava açtıklarını da anımsatarak, eylem ve girişimlerini sonuç alıncaya kadar sürdüreceklerini kaydetti.

www.cnnturk.com

Bu haber toplam 2031 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim