• BIST 8963.51
  • Altın 2278.807
  • Dolar 32.3097
  • Euro 35.0661
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

"15 şehir hastanesi 2017 itibariyle hizmette olacak"

"15 şehir hastanesi 2017 itibariyle hizmette olacak"
Müezzinoğlu: "2017 itibariyle 15 şehir hastanesi ülkemizin ve milletimizin sağlık hizmetine girmiş olacak. İki yıl sonra kademeli şekilde hizmete girmeye başlayacak"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "2017 itibariyle 15 şehir hastanesi ülkemizin ve milletimizin hizmetine girmiş olacak. İki yıl sonra kademeli şekilde hizmet vermeye başlayacak" dedi.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Ankara Etlik Şehir Hastanesi Projesiyle ilgili projenin temelinin atılacağı alanda düzenlediği basın toplantısında, Kurban Bayramı süresince meydana gelen trafik kazalarından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Bayram öncesinde tüm sürücülere trafikte dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunduklarını anımsatan Müezzinoğlu, "Tüm yetkililerin uyarılarına rağmen, yüzleri aşan kayıplarımız oldu. İnşallah, ders alırız diye temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Müezzinoğlu, bugün Etlik Şehir Hastanesi'nin yapılacağı inşaat alanını ziyaret ederek, yarın yapılacat temel atma töreni öncesinde yapılan hazırlıkları yerinde görmek istediklerini söyledi.

Şehir hastaneleri konsepti ile Türkiye'nin sağlık alanındaki standartının bir basamak daha yukarı çıkacağını ifade eden Müezzinoğlu, "Böylece, dünya standartlarıyla yarışabileceğiz ve hatta birçok gelişmiş ülkenin de standartlarının önüne geçmiş olacağız" diye konuştu. Müezzinoğlu, bir süre önce Bilkent'te yapılacak şehir hastanesinin temelinin atıldığını hatırlatarak, yarın da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Etlik'teki Şehir Hastanesi'nin temelinin atılacağını belirtti.

Bir ay içinde İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi'nin temelinin atılacığını dile getiren Müezzinoğlu, "İnanıyorum ki, en geç 30 ay sonra, Türkiye genelinde yaklaşık 24 bin yatak kapasiteli yeni şehir hastanelerimizi, ülkemizin ve milletimizin sağlık hizmetine sunmuş olacağız" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, bunun yeni bir vizyon olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Böylece, Türkiye kendi insanına değil, yakın coğrafyasındaki yaklaşık 1 milyar insana da sağlık alanında standartı yüksek hizmet sunmuş olacak. Bu anlamda da Ankara, önemli bir yer. Yaklaşık 3 bin 566 yataklı ve toplam 7 bin 200'ün üzerinde Bilkent ve Etlik Şehir Hastaneleri, Ankara'yı bir sağlık şehri yapacak. Şimdi, bu sürecin arifesindeyiz. İnşallah, yarın itibariyle Etlik'teki yüklenicilerimizle çok dinamik ve hızlı bir şekilde burayı, Başkentlilerin, ülkenin ve bölgenin sağlık hizmetine sunacak noktaya taşıyacaklar.

Arazi yaklaşık 1.5 milyon metrekaralik bir alan. Bir milyon 72 bin metrekarelik alana hastane kompleksimizi kuracağız. Hastane, birçok alanda yenilikleri olan, teknik alt yapısıyla, inşaat standartıyla, çevre dostu hastane olma özellikleriyle, depreme dayanıklılığıyla, tıbbi teknolojisiyle Türkiye'de ilk defa 'Proton tedavisi'nin de yapılabileceği alt yapısıyla, inanıyorum ki hem Ankara'ya hem Türkiye'ye farklı bir zenginlik kazandıracak. Hastanenin yaklaşık 100 ameliyathanesi olacak. Gerek onkoloji, gerek çocuk ve kadın hastalıkları olmak üzere tüm alanlarda hizmet sunumu ve AR-GE çalışmaları yapılacak bir kompleks olacak. Ben, hayırlı olmasını temenni ediyorum."

- "Türkiye bu anlamda da başarısını tescilleyecek"

"Şehir efsaneleri" sözünün bundan böyle "Şehir Hastaneleri" olarak değişeceğini ifade eden Müezzinoğlu, "Şehir efsanelerinin, şehir hastanelerine dönüştüğü bir süreci inşallah yaşayacağız" dedi. 15 hastanenin inşaatlarının yıl sonuna kadar başlatılacağını anlatan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaklaşık 20 ihale ve izin alma sürecinin başlatıldığı hastane komplekslerine ilişkin çalışmaların da devam ettiğini dile getirdi.

Projelerin hayata geçirilmesi sürecinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği katkılardan dolayı teşekkür eden Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Başbakanımızın bu vizyonu olmasa, Başbakanımız bu projelerin birebir takipçisi olmasa, projelerin hayata geçme şansı olmazdı. Dünyada, projeleri bu şekilde başarabilen bir ülke yok. 50 bin kapasiteli bir bütünsel yapıyı, 1-1.5 yıl gibi sürede ihalelerini yapabilecek, startını verebilecek, bunları ülkesine kazandırabilecek bir vizyon ülke, sağlık tarihinin geçmişinde yok. Dünyada, bu şekilde 1-1,5 yıl içinde 25 bin yatağı projelendiren bir ülke yok. Bu, Türkiye'nin geldiği nokta açısından kamuoyunun dikkatine sunmak istediğim bir konu. Bu, ülkenin dinamiklerinin de neleri başarabileceğinin bir ispatı. İnşallah, Türkiye bu anlamda da başarısını tescilleyecek ve 2015 Mayıs itibariyle bunlar yavaş yavaş devreye girmeye başlayacak.

12 Eylül günü toplam 15 hastane ve halk sağlığı laboratuvarı ile ilgili attığımız imzanın toplamı yaklaşık 18 milyar TL. Yani, 18 katrilyona bir defa da imza atabilen bir ülke haline geldik, hem de sadece sağlık alanında. Bu anlamda, ülkemizin 5-10 yıl sonra bölgesinde sağlık turizminde başarılı bir noktaya geleceğine inanıyorum."

-"Bitiş tarihinin pazarlığını, Sayın Başbakanımız yapacak"

Bakan Müezzinoğlu, şehir hastanelerinin peş peşe hizmete gireceğini bildirerek, "Aylık aralıklarla 2017 itibariyle 15 şehir hastanesi ülkemizin ve milletimizin sağlık hizmetine girmiş olacak. İki yıl sonra kademeli bir şekilde hizmete girmeye başlayacak" ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki insanların hizmetlerin en güzeline ve en kalitelisine layık olduğunu vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, Etlik Şehir Hastanesinde yaklaşık bin 500 hekim, 2 bin 500 hemşire ve ebenin görev yapacağını, diğer görevlilerle birlikte toplam 7 bin 500 kişinin fiili çalışacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Etlik'teki kompleksin içinde İl Sağlık Müdürlüğü'nün de bulunacağını, yeşil alan ve peyzaj düzenlemesinin de yapıldığını, geniş yeşil alanların bulunacağını kaydetti.

Müezzinoğlu, yüklenici firmaya da başarı dileğinde bulunarak, "En kısa sürede tamamlamalarını temenni ediyorum. Bitiş tarihinin pazarlığını, yarın inşallah Sayın Başbakanımız yapacaktır. Buna hep birlikte yarın şahit olacağız" şeklinde konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, konuşmasının ardından inşaat alanında incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2593 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim