• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

1500 hastane yapılırdı

1500 hastane yapılırdı
260 milyar $'ı çalmasalardı Afrika sıtmadan kurtulur 1500 de hastane yapılırdı.

Avrupa Sağlık Yolsuzlukları ve Dolandırıcılıkla Mücadele Organizasyonu Avrupa Komisyonu'na sunduğu raporda, sağlık yolsuzluklarının dünya ekonomisinde 260 milyar dolarlık kayba neden olduğunu tespit etti.


Ülke ekonomilerinde kamu giderlerinin önemli bir kısmını tutan sağlık harcamaları, ABD'den sonra Avrupa tarafindan da yakın mercek altına alındı. ABD Başkanı Barack Obama'nın sağlık sektöründeki aşırı harcama ve yolsuzlukları önlemeye yönelik sağlık reformu ile ilgili tartışmalar sürerken, Avrupa Sağlık Yolsuzlukları ve Dolandırıcılıkla Mücadele Organizasyonu Başkanı Paul Vincke, her yıl sağlık alanındaki yolsuzluk ve dolandırıcılık yüzünden dünya ekonomisinin 260 milyar dolar zarara uğradığını açıkladı. Yılda 4 .7 trilyon doları bulan sağlık harcamalarının yüzde 5.6'sının yolsuzluklara gittiğini kaydeden Vincke, krizle birlikte sektördeki rüşvet ve dolandırıcılık oranının tırmandığını söyledi. Sağlık alanındaki yolsuzluğu tıpkı finansal sektördeki gibi açgözlülük ve sistemde oluşan kara deliklere bağlayan Vincke, ülkelerin bu konuda uluslararası bir işbirliğine gitmediği takdirde rakamın daha ürkütücü boyutlara ulaşacağı uyarısında bulundu. Hazırladıkları raporu Avrupa Komisyonu'na sunan Vincke, yolsuzluk verilerine ilişkin en somut örneği İngiltere'den verdi. Vincke, "Ülkede son bir yılda yolsuzluktan oluşan kayıp yüzde 76 arttı. Diğer ülkelerdeki artışlar da benzer oranda. Açgözlülük insanın doğasında var ve bu yolsuzluklarla ortaya çıkıyor. Sağlık sektöründe de çok sayıda Madoff gibi dolandırıcılar var" dedi.

GLOBAL İŞBİRLİĞİ ŞART
Karmaşık bir yapıya sahip olan sağlık endüstrisinde yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğunu dile getiren Vincke, sistemin tam olarak kontrol altında tutulması için şeffaf bir yapılanmaya gidilmesi gerektiğinin altını çizdi. Vincke, "Hükümetler, küresel krizin ardından sağlık sektöründe de daha etkin ve sıkı önlemler almak için somut adımlar atmalı. Bu noktada uluslararası işbirliği şart. Her ülkenin birbiriyle paylaşacağı veri ve birbirinden öğreneceği tecrübeleri var" diye konuştu. Vincke, yasalarda düzenlemeye giden ve denetimleri sıkılaştıran yönetimlerin sektördeki etik davranışları teşvik edecek adımlar atması gerektiğini savundu. Sağlık sektöründe en fazla yolsuzluk türünün sahte faturalarla ortaya çıktığını kaydeden Vincke, bunun yanı sıra sahte hastalar yaratılarak, gereğinden fazla tüketim gösterilerek ve ihalelere fesat karıştırılarak büyük miktarda vurgunların yaşandığını söyledi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2786 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim