• BIST 9530.47
  • Altın 2478.468
  • Dolar 32.4618
  • Euro 34.6712
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

16 il'e süper hastane

16 il'e süper hastane
Sağlık Bakanı Akdağ, sağlık şehirleri projesi çerçevesinde 16 il merkezinde dev kampüsler oluşturulacağını açıkladı. İlk sağlık kampüsü Ankara'da Bilkent ve Etlik'te 1 milyon 400 bin metrekarelik alana kurulacak.

Sağlık Bakanı Akdağ, sağlık şehirleri projesi çerçevesinde 16 il merkezinde dev kampüsler oluşturulacağını açıkladı. İlk sağlık kampüsü Ankara'da Bilkent ve Etlik'te 1 milyon 400 bin metrekarelik alana kurulacak.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Erdoğan'ın "sağlık şehirleri" ismini verdiği proje için ilk adımın bu yıl atılacağını açıkladı. Akdağ, ABD ve Avrupa'da da benzerleri olan sağlık şehirlerinin kurulması için çalışmaların tamamlandığını söyledi.

İlk dev sağlık kampüslerinin Ankara'da Bilkent ve Etlik'te kurulacağını, arsalarının alındığını, projelerinin hazırlandığını, bu yıl inşaatları için ihaleye çıkılacağını kaydeden Akdağ, dev sağlık kampüslerinin 4 yıl içinde tamamlanmasını hedeflediklerini bildirdi. Bakan Akdağ, şehir merkezinde bulunan ve Ankara'nın çeşitli bölgelerini dağılan devlet hastanelerinin de bu kampüse taşınacağını ifade etti.

TARİH OLACAKLAR

Akdağ, "Numune Hastanesi, Yüksek İhtisas Hastanesi, Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi, Büyük Doğum Hastanesi kapatılacak. Semtlerde örneğin Sincan'da, Keçiören'de olan hastanelerimiz ise duracak" dedi. Bakan Akdağ, İstanbul'da 3 ya da 5 dev kampüsün kurulacağını belirtti. Akdağ şöyle devam etti:

"Karadeniz'de Trabzon ve Samsun'da, Doğu Anadolu Bölgesi'nde Van ve Erzurum'da, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Diyarbakır ve Gaziantep'te, Orta Anadolu'da Ankara'nın yanı sıra Kayseri ve Konya'da, Akdeniz'de Antalya ve Adana'da, Ege'de İzmir'de, Marmara Bölgesi'nde İstanbul'un yanı sıra Bursa'da dev sağlık kampüsleri kurulacak. Ayrıca Kocaeli, Balıkesir, Manisa, Mersin, Şanlıurfa gibi illerde ara merkezler oluşturulacak."

YOĞUN BAKIMA ABD MODELİ

Sağlık Bakanı Akdağ, yeni kampüslerin ve hastanelerin yapımında yoğun bakım ünitelerinin ABD'deki hastanelere benzer şekilde inşa edileceğini de vurguladı. Akdağ, yoğun bakımlardaki koğuş sisteminin de tamamen sona ereceğini ve ABD'deki sistemin bir benzerinin uygulanacağını söyledi.

Akdağ, "ABD'de tamamen cam bölümlerden oluşan yoğun bakım üniteleri var. Bunlar tek kişilik. Böyle bir alt yapının hazırlanmasının ardından hasta yakınları da bu ünitelerde hastanın yanına girebilecek, sınırlı saatlerde hasta ile görüşebilecek. Filmlerde de görüyoruz, hasta yakını oturuyor yoğun bakımdaki hastası ile konuşuyor, kitap okuyor. Bunun hastanın iyileşmesine katkıda bulunduğunu düşünüyoruz" dedi.

ZORLA DOĞUMA GİRMEK OLMAZ.

Parti Ankara Milletvekili Aşkın Asan’ın erkeklerin de eşleriyle birlikte doğuma girmesine ilişkin teklifini değerlendiren Akdağ, uygulamanın gerçekleştirilebilmesi için hastanelerin alt yapı olarak hazırlanması gerektiğinin altını çizdi.

“Bu uygulama zorla olmaz. İsteğe bağlı olmalı. Zaten şu anda erkeklerin eşleriyle birlikte doğuma girmesi konusunda kanuni bir engel, yasak yok" diyen Akdağ sözlerini şöyle sürdürdü: Erkeklerin de bu yönde talepleri yok. Ama, bu gündeme getirildi. Talimat verdim. Bunu bir komisyona inceleteceğim. Ben eşimin doğumlarına girebilirdim, ama girmedim. Bu o ekibi etkilemek olur. Girmeyi de istemem. Belki eşim de istemez girmemi. Bazı kadınlar o zor anını eşlerinin görmemesini isteyebilir" dedi.

Bu haber toplam 1559 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim