• BIST 9079.97
  • Altın 2323.809
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9399
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

"19 Aralık kesk grevi'ni destekliyoruz!"

"19 Aralık kesk grevi'ni destekliyoruz!"
Sağlık meslek örgütleri, KESK'in aldığı 19 Aralık Perşembe günü kamu emekçilerinin hizmet üretiminden gelen gücünü kullanması ve o gün tüm ülkede hizmet vermeme kararını desteklediklerini açıkladı.

Sağlık meslek örgütleri, KESK'in aldığı 19 Aralık Perşembe günü kamu emekçilerinin hizmet üretiminden gelen gücünü kullanması ve o gün tüm ülkede hizmet vermeme kararını desteklediklerini açıkladı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Dişhekimleri Birliği (TDB), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (DEV SAĞLIK İŞ), Türk Hemşireler Derneği (THD), Tüm Radyoloji Teknisyenleri/Teknikerleri Derneği (TÜMRAD DER), Türk Medikal Radyoteknoloji Teknisyenleri/Teknikerleri Derneği (TMRT DER), Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUD) ve Sosyoloji Mezunları Derneği 19 Aralık KESK grevini ilişkin ortak açıklama yaptı. 30 yılı aşkın süredir üzerinde çalışılan, son 11 yılda, AK Parti Hükümeti döneminde daha da hızlandırılan Sağlıkta Dönüşüm Programı'na karşı birlikte mücadele yürüttükleri ve mücadeleyi sürdürdükleri belirtilen açıklamada, TBMM'de görüşülen 2014 yılı bütçesiyle hem kamu hizmetlerine ayrılacak kaynakların, hem de kamu emekçilerine bütçeden düşen pay belirleneceği hatırlatıldı. "AKP'nin sınıfsal ve siyasal tercihlerini yansıttığı tüm bütçeler gibi 2014 bütçesi de emeğin sömürüsü, toplumun yoksullaşması ve doğanın yok edilmesi pahasına bir avuç sermayedarı ihya etme bütçesidir" denilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Bu bütçede; sağlık, sosyal hizmet, eğitim, sosyal güvenlik gibi halkı doğrudan ilgilendiren kamu hizmetlerine ve çalışanlara yeterli pay ayrılmamakta, bu konuda taraf olan sendikalar, meslek örgütleri ve siyasetlerin görüşleri görmezden gelinmektedir. Şu sıralarda, sağlık alanında yapılan uygulamalara, Sağlıkta Dönüşüm Programı'nı tamamlayıcı birçok düzenlemenin yer aldığı bir Torba Yasa'nın TBMM gündemine getirilmesi eklenmiştir. Görüşülmesi bir süre ertelenmişse de bu yasa ile Sağlık Emekçileri büyük bir adaletsizlikle karşı karşıyadır.

Sağlık ve sosyal hizmet alanındaki emek ve meslek örgütleri olarak; danışıklı toplu sözleşmeden doğan kayıpları için maaşlarına en az 300 TL zam yapılması, herkese iş ve ücret güvencesi sağlanması, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, ücretlerin vergi dilimi artışından etkilenmemesi, kadın emekçilere pozitif ayrımcılık yapılması, baskı, tutuklama ve sürgünlere son verilmesi talepleriyle ilgili olarak; KESK'in aldığı 19 Aralık günü kamu emekçilerinin hizmet üretiminden gelen gücünü kullanması ve o gün tüm ülkede hizmet vermeme kararını destekliyoruz. Yurttaşlarımızı bu eyleme destek olmaya, iktidarı da halkın ve çalışanların yararına bütçe yapmaya çağırıyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3072 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim