• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

2-3 yıl içinde Ankara sağlık kurumları yönünden farklı bir noktaya gelecek

2-3 yıl içinde Ankara sağlık kurumları yönünden farklı bir noktaya gelecek
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Ankara Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, çocuk yoğun bakım ve çocuk yanık yoğun bakım ünitelerinin açılışını yaptı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bayrak için can feda edemeyeceklerden milletin çok çektiğini belirterek, "Bu bayrağın gölgesinde yarınlara umutla, güvenle bakamayanların, bu hainlerin, bu milletin başına bela olmasından inşallah kurtuluruz. Bu bayrak için can feda edemeyeceklerden de bu millet artık çok çekti. İnşallah onlardan da kurtuluruz. Hep birlikte el birliğiyle bu ayyıldızlı bayrağımıza sarılalım, bu ayyıldızlı bayrağımızın altında inşallah geleceğe daha çok umutla, güvenle bakacağız" dedi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Ankara Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, çocuk yoğun bakım ve çocuk yanık yoğun bakım ünitelerinin açılışını yaptı, lösemi tedavisi gören çocukların karnelerini verdi.

Karne töreninde 13 yaşındaki Yiğit Yalçın isimli çocuk, maske taktıkları için çevreden rahatsız edici bakışlar yöneltildiğini belirterek, hastalıklarının bulaşıcı olmadığını söyledi.

10 yaşındaki İrem Koçak, okuduğu "Bayrak" şiiriyle, Hayrettin Tecer isimli çocuğun annesi Nazlı Tecer ile geçirdiği beyin ameliyatı sonrası sağlığına kavuşan Büşra Karnıgecik isimli çocuk da konuşmasıyla törendekileri duygulandırdı.

Törende daha sonra Bakan Müezzinoğlu, hastanede tedavi gören çocuklara karnelerini verdi.

Çocuklarla sohbet eden ve çeşitli hediyeler de veren Müezzinoğlu, başarı ve sağlık dileğinde bulundu.

Yiğit Yalçın da Bakan Müezzinoğlu'na kendi yaptığı, üzerinde bir şırınga ve Türk bayrağı olan maket hediye etti.

Müezzinoğlu, Yiğit Yalçın ve İrem Koçak'a bayrak temalı hediye ve şiirden dolayı teşekkür etti. Bakan Müezzinoğlu, "Bu bayrağın gölgesinde yarınlara umutla, güvenle bakamayanların, bu hainlerin bu milletin başına bela olmasından inşallah kurtuluruz. Bu bayrak için can feda edemeyeceklerden de bu millet artık çok çekti. İnşallah onlardan da kurtuluruz. Hep birlikte el birliğiyle bu ayyıldızlı bayrağımıza sarılalım, bu ayyıldızlı bayrağımızın altında inşallah geleceğe daha çok umutla, güvenle bakacağız" değerlendirmesinde bulundu. 

"Herşeyi feda etmeye hazırız"

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, insanı yücelt ki devlet yücelsin" ilkesiyle hareket ettiklerini, törendeki fotoğrafın özünün, insanı yaşatmak ve yüceltmek olduğunu belirten Müezzinoğlu, "Hele bunlar evlatlarımızsa, çocuklarımızsa, geleceğimizse herşeyi onların geleceği için daha anlamlı olsun diye feda etmeye hazırız" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, "Halk içinde muteber nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda, bir nefes sıhhat gibi" sözünü anımsatarak, bir nefeslik sıhhat için çok şeyden vazgeçilebileceğini söyledi.

Sağlık çalışanlarının fedakarlıklarına işaret eden Müezzinoğlu, Türk hekimlerinin, millete borcunu ödemek için ailelerine, çocuklarına bile borçlu kalabildiklerini belirtti.

Müezzinoğlu, 2-3 yıl içinde Ankara'nın sağlık kurumları yönünden farklı bir noktaya geleceğini, 2 yıl sonra 3 bin 600 yataklı Bilkent'te, ardından da yine aynı yatağa sahip Etlik'te şehir hastanelerinin hizmete gireceğini ifade ederek, bu hastanelerin aynı zamanda çevre illere de hizmet vereceğini bildirdi.

Bu haber toplam 2938 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim