• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

2 dilim baklava=1,5 saat spor!

2 dilim baklava=1,5 saat spor!
Park Sima Sağlıklı Zayıflama Polikliniği Yönetim Kurulu Başkanı Gülşen Altın, iki dilim baklava'nın 1,5 saat spor gerektirdiğini belirterek, özellikle bayramda alınacak fazla kalorilere dikkat edilmesini istedi.

Tatlı konusunda vatandaşları bilgilendiren Altın, "İki dilim baklava, bir porsiyon demektir. Yediğiniz her bir porsiyon baklava için 500 kalori alırsınız. Bunu eritmek için de 1,5 saat hızlı tempolu yürüyüş, 1,5 saat hızlı yüzmek, 1 saat tempolu bisiklet çevirmek, 1 saat futbol oynamak, 2 saat tempolu ev temizliği veya iyi bir tenis oyuncusuysanız 45 dakika tenis oynamak gerekiyor. İkram edilen tatlıların kiloya dönüşmemesi için günde sadece bir baklava ya da şekerpare yemelisiniz." dedi.

Bu sene ramazanda ortalama 16 saat aç kalındığını, bu durumun ise vücudu kendini korumak için alarma geçirdiğini vurgulayan Altın, geçici olarak kıtlık sendromuna girdiğini, bunun bir anda tatlı ikramlarıyla bozulduğunu kaydetti.

Bayram için alternatif iki tatlı tarifi:

Kuru Baklava (9 Kişilik)

1 porsiyon (2 kuru baklava) = 241 kal

Malzemeler:
6 baklavalık yufka
6 tatlı kaşığı toz şeker
4 kaşık tahin
8 kaşık ceviz
50 gr zeytinyağı
1 porsiyon (2 kuru baklava) = 241 kal

Yapılışı: Yufkanın her bir tanesi masaya serilir.Üzerine zeytinyağı fırçayla her tarafına gelecek şekilde sürülür.İkinci yufka serilir.Oda aynı şekilde yağlanır.Üçüncü yufkada serilir ve yağlanır.Üzerine 2 kaşık tahin sürülür.3 kaşık toz şeker ve 3 kaşık ceviz serpilir.Çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapılır ve verev kesilir.Tepsiye yağlı kağıt sererek yerleştirilir.Diğer yufkalarda da aynı işlem uygulanır.Kalan yağımız üzerine sürülür ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.

Sütlü Pekmezli İrmik Tatlısı(6 kişilik)
1 ufak tatlı kasesi bir porsiyondur. Porsiyon başına düşen kalori miktarı=278 kkal

Malzemeler:
500 gr iri irmik
2 Su Bardağı Su
2 Paket Vanilya
100 Gram Tereyağ
3 Bardak Süt
1 Su Bardağı Pekmez
6 Yemek Kaşığı Şeker

Yapılışı: İrmiği ve yağı tencereye koyun. En kısık ateşte 45-50 dakika kavurun. İrmiklerin rengi dönünceye kadar kavurma işlemine devam edin. Başka bir kabın içine ise şekeri, vanilyayı ve soğuk sütü karıştırın. İkinci kapta hazırladığınız bu karışımı tencereye yavaş yavaş ekleyin. Eriyinceye kadar karıştırın. Rengini alıp iyice kaynayıncaya kadar karıştırma işlemine devam edin. Ocağı kapatın. Tencerenin de ağzını kapatın. Suyunu iyice çekmesini bekleyin. Tabaklara koyduğunuz irmik tatlısının üzerine tarçın koyarak servis yapın.

Çeşitli tatlıların kalori değerleri*

Baklava (100 g)........................................410
Tahin helva (100 g) ..................................528
Sütlaç (200 g)..........................................285
Muhallebi (200 g)......................................348
İrmik helvası (100 g)..................................304
Şekerpare (1 adet).................................... 145
Tulumba tatlısı (1 adet)...............................95

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4142 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim