• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

2 Eski Başhekim, 5 Başhekim Yardımcısı 25 Kişi Sorguda

2 Eski Başhekim, 5 Başhekim Yardımcısı 25 Kişi Sorguda
Adana'da Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin iki eski başhekimi, başhekim yardımcısı ve hastane müdürünün de bulunduğu 6'sı kadın 25 kişi adli mercilere sevkedildi.

Adana'da ihaleye fesat karıştırdıkları ve evrakta sahtecilik yaparak devleti 10 milyon lira zarara uğrattıkları iddiasıyla gözaltına alınan Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin iki eski başhekimi, başhekim yardımcısı ve hastane müdürünün de bulunduğu 6'sı kadın 25 kişi adli mercilere sevkedildi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Bürosu ekipleri istihbarat çalışmaları sonucu Numune Hastanesindeki hizmet alım ihalesiyle ilgili operasyon başlattı. Polis, eski başhekimler Atilla. A. ve Metin.A, eski başhekim yardımcısı Yakup Ziya G, başhekim yardımcıları H.İ, A.Ü.K, Ş.B, müdür yardımcıları S.G, H.S, eski hastane müdürü Abdullah Ç., eski hastane müdür yardımcısı Ç.B, doktorlar R.O, B.F, M.K, bir ilçenin mal müdürü H.M.K. ile medikal firmasından S.Ç, U.Ç, R.B, H.S, S.K, yazılım şirketinden H.İ.K, H.D, M.Ç, S.Ü. ve isimleri açıklanmayan 2 kişiyi gözaltına aldı.

Yaklaşık 5 ay süren çalışma sonucunda, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Vergi Dairesi'nden uzmanlarla birlikte evraklar incelendi. Gözaltına alınan kişilerin hastanedeki otomasyon ve laboratuvar ihaleleriyle ilgili evrakta tahrifat yaptıkları, ayrıca bir medikal firması ile bir yazılım şirketinin katıldığı ihalelere de fesat karıştırıldığı ileri sürülüyor. SGK uzmanlarının yaptığı incelemelerde ise doktorların istedikleri tetkiklerle laboratuvarın yaptığı tetkiklerin birbiriyle uyuşmadığı savunuluyor. Ayrıca resmi olmayan şekilde bir medikal şirketi ile ortaklığı bulunan başhekim yardımcısının hastaları buralara yönlendirdiği iddia ediliyor. SGK uzmanlarının incelemesi ve polisin teknik takip yaparak izlediği zanlıların bazı ihalelerde de devleti zarara uğrattıkları belirtiliyor.

Geçen yıl polisin aynı hastaneye yaptığı operasyonda "rüşvet alma ve verme, tehdit, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve ihaleye fesat karıştırma" iddiasıyla tutuklanan eski başhekim Metin A. ve Yakup Ziya G, 4 Şubat 2011 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere kefaletle serbest kalmıştı.

Emniyet Müdürlüğü'nde 3 günden bu yana ifadeleri alınan zanlılar, bugün sabah saatlerinde Reşatbey mahallasindeki Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontorülünden geçirildikten sonra adli mercilere sevkedildi.

Star Gündem

Bu haber toplam 3314 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim