• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 21 °C

"20 bin uzman doktora ihtiyaç var, ayrılan doktorlarla görüşeceğiz"

"20 bin uzman doktora ihtiyaç var, ayrılan doktorlarla görüşeceğiz"
Sağlık Bakanı, 'Amacımız istifa eden hocaları kazandırmak' dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Tam gün yasasıyla ilgili üniversitelerle bir araya geleceğiz" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ döneminde gündeme gelen Tam Gün Yasası'nda değişiklik yapılacağını söyledi.

NTV'nin yayınında soruları yanıtlayan Müezzinoğlu, üniversitelerden istifa eden hekimleri geri döndürmeyi amaçladıklarını belirterek "Amacımız istifa eden hocaları kazandırmak. Tam gün yasası ile ilgili sıkıntılara çözüm üretecek bir formül üzerinde çalışacağız" diye konuştu.

Müezzinoğlu, gelecek hafta üniversiteler ve üniversitelerden ayrılan hekimlerin de bulunduğu yasanın paydaşları ile görüşeceklerini ifade etti.

Şu an en az 20 bin uzman doktora ihtiyaç olduğunu belirten Müezzinoğlu, tıp fakültelerinde kontejyan sayısının artırılmasına rağmen ihtiyacın karşılanmasının 15 yılı bulacağını söyledi. 15 yıl sonra ise bir bu kadar daha uzman doktor açığı oluşacağına dikkat çekti.

Müezzinoğlu, "Hükümeti tek yıpratacak nokta hekim açığıdır. En az 20 bin uzman hekim lazım. Hekim açığını kapatmak için 15 yıl gerekli. Biz hekimlerimizden 24 saat istifade etmek istiyoruz" dedi.

Tam Gün Yasası'yla birlikte üniversitelerden ayrılan doktorlarla önümüzdeki görüşeceklerini belirten Müezzinoğlu, "Amacımız istifa eden hocaları kazandırmak" diye konuştu.

Devlet hastanelerine yatırım

Devlet hastanelerinin 3'te 1'inin deprem riski ve tıbbi imkânsızlıklarla mücadele ettiğini belirten Müezzinoğlu, özel sektörün desteğiyle hastanlerin 5 ila 8 yıl içerisinde tamamen yenileceğini açıkladı.

Kamu hastaneleri Birliği Yasası'nın özelleştirme yasası olmadığını belirten Müezzinoğlu, sağlık hizmetlerini ideal bir şekilde sunmak için özel sektörden hizmet almayı amaçladıklarını kaydetti.

Müezzinoğlu, kamu hastanelerinin standardını yükletmeyi hedeflediklerini belirterek, "Yapılan her işin maliyeti var. Muhalefetin sağlık hizmetlerini parayla değerlendirmesini hatadır" diyerek, muhalefet partilerini eleştirdi. "Milleti bu duruma düşürenlerden şikâyetçiyim" diyen Müezzinoğlu, "Yılda 44 bin 45 bin yatağı hizmete sokmayı hedefliyoruz. Bu süre içerisinde 40 bin yatağı da yenilemeyi planlıyoruz" dedi.

Bu haber toplam 2203 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim