• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

20 dakikada burun estetiği!

20 dakikada burun estetiği!
Türkiye'de en çok yapılan plastik cerrahi operasyonların başında burun estetiği geliyor. Plastik cerrahide ise yeni trend öğle yemeği arasında lokal anestezi ile estetik yaptırmak.

Türkiye'de en çok yapılan plastik cerrahi operasyonların başında burun estetiği geliyor. Plastik cerrahide ise yeni trend öğle yemeği arasında lokal anestezi ile estetik yaptırmak. Kısa sürede, daha az ağrılı, ufak rötüşlarla gerçekleştirilen estetik ameliyatlar özellikle çalışan kadınlardan yoğun talep görüyor. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr . Erdem Tezel estetik ameliyatlardaki pratik yöntem ve trendleri anlattı.

SİLİKON KULLANMADAN GÖĞÜS BÜYÜTME

Dr. Erdem Tezel göğüs büyütme ameliyatlarında yeni bir yöntemle, kişinin kendi dokusunu kullanarak göğüs büyütme ve dikleştirme ameliyatı gerçekleştiriyor. Yani göğüs büyütme ameliyatlarında silikon gibi yabancı maddelere gerek kalmıyor.

Tezel, kendi geliştirdiği ve tıp literatürüne geçen operasyonu şöyle anlattı; "Memenin koltuk altına doğru yayılan kısmından yararlanılarak, meme dokusu hem yukarıya, hem de içe doğru itiliyor. Kendi üzerine katlanarak sıkılaştırılan meme dikleşiyor. Silikon konulmuşcasına sıkı ve dolgun bir sonuç elde edilebiliyor. Uygulama sonrası, memenin ağırlığını taşıyan kısım derinin altında olduğu için, iz kalma oranı da daha az oluyor. Yöntem, aynı zamanda meme küçültme işlemleri için de uygulanıyor. Yöntemle, ilerleyen yaşlarda  zamanın veya emzirmenin etkisiyle karşılaşılan gevşeklik ve sarkma sorunları çözülebiliyor. Doğal bir sutyen etkisi yaratılan yöntemle hastalar, 3-4 gün gibi kısa bir sürede günlük yaşantılarına dönebiliyor ve iki hafta içinde dikişleri alınıyor."

20 DAKİKADA BURUN ESTETİĞİ

Hürriyet'teki habere göre, Tezel, burun ameliyatlarında problemin çoğu kez burun ucunda olduğunu, birçok kişide sadece burun ucunun açısının düzeltilmesi, yüksekliğinin ayarlanmasıyla burnun doğal, sorunsuz ve güzel hale getirilebildiğini belirtti: "Üstelik bunu yapmak yirmi dakika süren çok kısa bir operasyonla mümkün. İnsanla ayna karşısında burun ucunu yukarı kaldırarak bunun provasını yapıyorlar. Bu yöntemle prova gerçek oluyor. Buruna bu şekilde yeterli yükseklik ve açı verildiğinde birçok vakada kemiğe müdahaleye gerek kalmıyor. Hasta hastanede kalmadan, yaklaşık 20 dakika süren operasyonla istediği görüntüye kavuşuyor. Ben ameliyat sırasında profilden fotoğraf çekerek, ameliyat sonunda hastaya gösteriyorum. Burnuna 3-4 band uygulanan hasta rahatlıkla işine ve günlük hayatına devam edebiliyor, göz altlarında şişlik ve morluk oluşmuyor. Daha fazla kemiği olan vakalarda ise burun ucunun yükseltilmesine ek olarak kemiğe de müdahale gerekiyor.

Bu durumda bile izsik kıkırdak tespiti sayesinde burun ucu yükseltilebileceği için kemiğe daha az müdahale yapma şansımız oluyor. Bu da yine daha doğal görünüm, daha az şişlik ve morluk, daha çabuk iyileşme anlamına geliyor. Kemiğe müdahale edilen hastalar en fazla bir gece hastanede kalıyor, alçı ise bir hafta içinde çıkartılıyor."

YİRMİLİ YAŞLARDA YÜZ ESTETİĞİ ARTTI

Erdem Tezel, kendisine gelen genç hastaların en çok göz altı çukurlukları, kaş düşüklüğü, yanakların aşağıda oluşu, dikdörtgen veya tombul gözüken yüzler, yorgun yüz ifadesinden şikayet ettiklerini belirtti; “Yirmili yaşlarda çok sayıda hastam var ve genç yaşta iyileşme çok daha hızlı, sonuç çok etkileyici. Yorgun yüzlü, sıradan görünümlü bir kızı çok çarpıcı çekici bir kız haline getirebiliyorum. Bunu yaparken en önemli ilkem doğallıktan kesinlikle ödün vermemek ve hastanın operasyon geçirdiğinin anlaşılmaması. Bütün işlem şakakta saçların arasında bir cm'lik kesiyle yapılıyor, dolayısıyla görünür hiç bir iz kalmıyor."

ENJEKTÖRLE LİPOSUCTION

Tezel liposuction operasyonlarında aspiratör denilen vakum makinesi yerine enjektör kullanmayı tercih ediyor. Böylece daha kontrollü yağ çekilebiliyor. Enjektörle yapılan işlem hekim açısından daha yorucu olsa da bir iğne oyası gibi detaylı ve ince çalışılabiliyor. Enjektörle dalgalanma, çukurlaşma ve düzensizliklerin önüne geçilebiliyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4667 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim