• BIST 9725.1
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 26 °C

2007 Yılı Eczacıları Yorgun Düşürdü

2007 Yılı Eczacıları Yorgun Düşürdü
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası(TEİS) Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, 2007 yılında yaşanan sorunlar yüzünden eczacıların yorgun düştüklerine dikkati çekerek, “Psikolojilerini, birikimlerini ve umutlarını kaybetme noktasına gelen , 2008 yılında da sağlık

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası(TEİS) Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, 2007 yılında yaşanan sorunlar yüzünden eczacıların yorgun düştüklerine dikkati çekerek, “Psikolojilerini, birikimlerini ve umutlarını kaybetme noktasına gelen , 2008 yılında da sağlıkta dönüşüm projesi, Sosyal güvenlik reformu vs denilerek eczacılara angarya yüklenmesi, eczacıları bile bile kepenk kapatmaya, iflasa sürüklemekten başka bir şey değildir” dedi.

2007 yılında yapılan yeni uygulamalarda tüm fedakarlığı eczacıların çektiğini belirten Saydan, kamuoyuna yansımayan bir diğer sıkıntılarının; firmaların devletin geri ödeme listesinde yer bulabilmek için yaptıkları “imalatçı iskontoları” nda eczacıları maşa olarak kullanması olduğunu söyledi. Ecz. Saydan açıklamasında şöyle sürdürdü:
 
Ülkemizde ilaç firmaları devletin ödeme listesinde üst sıralarda olmak için “FİRMA İSKONTOSU=KURUM İSKONTOSU” yapmaktadırlar. Ve bu kurum iskontoları aynı borsa gibi neredeyse haftalık değişmektedir. Eczanemizin raflarında bulunan ilaçlar, bu devamlı artan iskontolar, daha doğrusu almadan vermek zorunda bırakıldığımız iskontolar yüzünden zarar görmektedir. Devlet ile firmaların arasında olan ve bizi hiç mi hiç ilgilendirmeyen ama bizlerin sırtına yüklenen kamu kurum iskontolarıyla zararı had safhaya ulaşan 23 bin eczane eczacısı olarak yetkililere soruyoruz:
‘Neden adı üzerinde firma iskontoları ,firmalarca değil de eczacılarca yapılıyor ve ilacın fiyatına doğrudan yansıtılmıyor? ‘Neden biz eczacılar, muayene ücretlerinde olduğu gibi maşa olarak kullanılıyoruz?

‘Neden ilaç firmaları ilaçlarını daha fazla satmak için yaptıkları bu iskontoları, eczacıları kullanmadan devlete belli sürelerde yatırmıyorlar?’

Biz eczacılar sorularımıza ivedilikle cevap verilmesini bekliyor, artık firmaların bu gizli kurum iskontolarına maşa olmak istemiyoruz. İlaç firmaları alacaklarını vereceklerini devletle yapsınlar, bizler muhasebeci değiliz. Bir taraftan mesleğimizi yapmaya çalışırken bir taraftan aracı kurum olmak, iskonto hesapları yapmak istemiyoruz. Ama maalesef 2007 yılında kaybedenler biz eczacılar, kazananlar ise bize angarya yükleyenler olmuştur. Bunun 2008 yılında da bu şekilde devam edecek olması bizi endişelendirmektedir. Bu yüzden bir an önce bu sıkıntımıza çözüm bulmalarını istiyoruz.

Her geçen gün üzerine daha fazla yük yüklenen eczacılar 2007 yılında kepenk kapatmamak için yaptıkları savaştan yorgun çıkmışlardır. Psikolojilerini, birikimlerini ve umutlarını kaybetme noktasına gelen eczacılara, 2008 yılında da sağlıkta dönüşüm projesi, Sosyal güvenlik reformu vs denilerek hamallık yaptırılması, eczacıları bile bile kepenk kapatmaya, iflasa sürüklemekten başka bir şey değildir.

Bu vesile ile 2007 yılında yaşadığımız sıkıntılarda kamuoyunda sesimizi duyurmamıza yardımcı olan Siz Değerli Basın Mensuplarımızın ve izlediğimiz yolda bizimle yürüyen tüm meslektaşlarımızın yeni yıllarını kutluyor, 2008 yılında yaşanan tüm sıkıntıların son bulacağı ümidiyle, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

 

Bu haber toplam 1467 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim