• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

2010 SUT Karşılaştırma-1

2010 SUT Karşılaştırma-1
Yeni Sağlık Uygulama Tebliğindeki önemli konular, eklenen,çıkarılan ve değişen maddeler.

25 Mart 2010 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak bir kaç maddesi hariç 01.04.2010 tarihinde yürürlüğü girecek olan "Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği"inde yapılan değişiklikler, eklenen maddeler, çıkarılan maddeler ve önemli konularla ilgili 1.kısım değerlendirmelere ekte bulunan word dosyasında yer verilmiştir. Değerlendirmeler tamamlandıkça siteye ekleme yapılacaktır.

Önemli Bazı Konu Başlıkları:

Yeni Eklenen – (Yeşil Kartlı Hastaların Durumları)

Yeni Eklenen – (Sağlık Hizmeti Sunucularına Belediyelere ait poliklinikleri ve İş yeri hekimleri eklendi.)

Çıkarılan Kısım – ( Vizite kağıdı ile müracaat etme zorunluğunu düzenleyen madde kaldırıldı.)

Çıkarılan Kısım – (Aile hekimliğine geçilen illerde müracaat işlemleri maddesi kaldırıldı.)

Yeni Eklenen - (3.1.3. Provizyon İşlemleri İstisnai nedenlerle yapılan müracaatlarda “Genel Sağlık Sigortası Talep Formu” EK-4/B formu tanzim edilecek ve 2 iş günü içerisinde kuruma gönderilecek .)

Düzenleme - (Ayakta Tedavide Hekim ve Diş Hekimi Muayenesi Katılım Payı Tutarlarında değişiklik yapılmadı. Katılım payının tahsilinin nerden yapılacağına dair açık belirtilmeyen durumlara açıklık getirildi.)

Çıkarılan Kısım
3.2.4. Yardımcı Üreme Yöntemi Katılım Payları
c) Embriyo freezing işlemi için %30

Yeni Eklenen

Katılım Payı Alınmayacak Haller, Sağlık Hizmetleri ve Kişiler maddesine eklemeler yapıldı.

Yeni Eklenen – (İlave Ücret Alınması maddesi yeniden düzenlendi ve % 30 luk tavan ibaresi “Kurumca belirlenen oran” olarak değiştirildi. Alınacak fark ücreti hesaplanırken; pakete dahil olmayan malzeme ve ilaçlar ile Ek-8 üzerinden fatura edilen hizmetlerde yine ilaç ve malzemeler hariç tutulacak.

Yeni Eklenen –
Ayrıca kurumca karşılanmayan sağlık hizmetleri için alınacak ücretler ilave ücret dışında değerlendirilecek. Bu madde yeni eklendi.

Çıkarılan Kısım – (1. Madde de “Acil servislerde sunulan sağlık hizmetleri” maddesi çıkarılarak “acil haller nedeniyle sunulan sağlık hizmetleri” inden nerde yapıldığına bakılmaksızın fark ücreti alınmayacak.

Çıkarılan Kısım – (İstisnai sağlık hizmetlerinde ilave ücret uygulaması ve EK-12, EK-12/A uygulamaları kaldırıldı)

Yeni Eklenen – ( SGK tarafından karşılanacak olan teşhis ve tedavi yöntemlerinin belirlenmesi için Sağlık Bakanlığının görüşü alınarak ihtisas komisyonları kurulabilecek.)

Yeni Eklenen – (6. Maddenin sonuna Özel poliklinikler tarafından yazılan reçetelerin aile hekimliğine geçmeyen illerde karşılanacağı cümlesi eklendi.)


Yeni Eklenen –
(14.ve 15. Maddeler yeni eklendi; bu maddeler sağlık raporu bedellerinin ödenme koşullarını belirliyor. )

Yeni Eklenen – ( SUT fiyatlandırmasında puan sistemine geçildi. Sut fiyatlarının nasıl hesaplanacağına dair 16. Madde eklendi.{Ödemeye esas puanlar ile katsayı (0,593) belirlenmiş olup işlem bedeli, ilgili puan ile katsayının çarpımı sonucu bulunacak tutardır} )

Yeni Eklenen – (EK-10/B ilave olarak ödenecek işlemlere; EK-8 Listesinde “9.5. Moleküler Mikrobiyoloji” ve EK-8 Listesinde “10. Refik Saydam Hıfzıssıhha Paneli” eklendi. )

Yeni Eklenen – (Hiperbarik oksijen tedavisi, Fizik tedavi ve rehabilitasyon, ESWL, ESWT tedavilerinin yapılması durumunda, bu başvurular için "ayaktan tedavide ödeme” yapılmaz sadece EK-9 dan ödeme yapılır.)

Yeni Eklenen – (Özel Tıp ve Dal Merkezlerinde acil sağlık hizmetleri branşa bakılmaksızın “Acil” branşı için EK-10/B deki ücretten ödenir.)

Ayrıntılı açıklamalar ekteki dosyadadır.

2010-2008 SUT Karşılaştırma-1

 

Not: Kalan bölümlerle ilgili karşılaştırmalar devam etmektedir. Olumlu-olumsuz görüşlerinizi ve hata varsa lütfen [email protected] 'a bildiriniz.

Bu haber toplam 48562 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim