• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

2010 yazının estetikteki son trendleri

2010 yazının estetikteki son trendleri
Yazın gelişiyle birlikte estetik yaptıran kadınların sayısında da artış oluyor.

Op. Dr. Dilek Avşar, estetiğin de trendleri olduğunu söyleyerek, ekliyor: Bu yaz, bacak ve kalçalar ön planda!

Kadınlar, güzel görünmek için ameliyat masasına yatmaktan çekinmiyor. Özellikle yaz mevsiminde artış gösteren estetik ameliyatları ve bu yazın estetikteki son trendlerini Op. Dr. Dilek Avşar anlattı... 

Bu yılın en gözde estetiği hangisi? Kadınlar en çok hangi ameliyatları yaptırıyor?
Özellikle bacak estetiği ile birlikte göbek-kalça bölgesinin toparlanması ve genital bölge estetiği ön plana çıkıyor. Bu işlemlerin şöyle bir artısı da; büyük cerrahi girişim olmadıkları gibi, iyileşmeleri de son derece kısa sürüyor. Sonuçları da hızla alınıyor. Örneğin; 'vazer liposuction' ile bölgesel yağlardan kurtulurken, cildinizde de sıkılaşma oluyor. Genital estetik sonrası ise, genital bölgenin verdiği rahatsızlık giderilmiş oluyor.

HER ŞEY İŞLEME BAĞLI! 
Göbek bölgesi için hangi estetiği öneriyorsunuz?
Uygun vakalarda göbek yağını alıp cildi sıkılaştıran 'vazer liposuction' üzerine de 'Termage CPX' ile yapılan işlemle çok etkili sonuçlar alınıyor ve karın germeye büyük olasılıkla gerek kalmıyor. 

Bikini giymeden önce kadınlar 'love handle' dediğimiz simit bölgesinden yakınıyorlar mı? Sırttaki fazla yağlar için hangi yöntem uygulanıyor?
'Vazer liposuction' yapıldıysa, kişi iki-üç gün sonra rahatlıkla hayatına dönebiliyor ve 15 gün sonra da havuz-denizde yüzebiliyor. Ancak hamilelik sonrası, karın kaslarındaki yırtıklara bağlı olarak oluşan deformasyonlarda karın gerilirken hem mide bölgesi düzleştirilir, hem bel oyuğu oluşturulur, hem de göbek deliği yeniden yapılır. Göbek altındaki tüm yağlı deri çıkarılır. İyileşmesi de zaman alır.

MEME ESTETİĞİ GÖZDE! 
Meme büyütme ya da küçültme ameliyatları yazın yapılabilir mi? Bu yaz sizce büyük göğüsler mi yoksa ufak göğüsler mi revaçta?
Evet; meme estetiği de yaz estetiklerinin başında yer alıyor. Özellikle koltuk altından, göğüs kasının altına yerleştirdiğimiz 'Koheziv jel protez' ile doğal ve ideal büyüklükteki meme dokusu kazanılmış oluyor. Meme büyütme operasyonlarının iyileşmesi, meme küçültme operasyonlarından 5-10 gün daha geç oluyor. Meme büyütme ve küçültmelerden 1.5 saat sonra denize girilebiliyor. 

Popo şekillendirmede yeni bir yöntem var mı? Tatil öncesinde popo dikleştirme ve şekillendirme çok tercih ediliyor mu? Hangi yöntemle popo estetiği yapıyorsunuz?
'Brezilya poposu' bikini estetiği içinde yine çok revaçta olup, özellikle popo protezi ile dikleştirme ve yuvarlak hatları sağlamak mümkün oluyor. Bu işlem sonrasında iyileşme, yedi ile 10 gün arasındaki bir zaman diliminde gerçekleşiyor.

DÖRT SAATTE KOMPLE YENİLENİN
 Çarpık bacakları hangi yöntemle düzeltiyorsunuz? Operasyon ne kadar sürüyor? Operasyondan sonra yasak olan şeyler var mı?

Bacak estetiğinde en etkili ve kalıcı yöntem bacak protezidir. Bacak protezi ile çarpık bacak düzeltilir. Kişi, bir haftada iyileşir. 1.5 ay sonra da eski hayatına döner

Göbek, kol, bacak, göğüs, sırt estetikleri kombine olarak aynı anda yapılabilir mi? Yapılırsa kaç saat sürer? Kişi, kaç günde ayağa kalkar ve ne kadar zaman sonra tatiline gidebilir?
Tabii ki yapılabilir. Ortalama dört saat sürer. Önemli olan kişinin genel sağlık durumudur ve ona göre de kombine edilmiş olur. Kişi,10 günde iyileşir. 1.5 ayda da denize girmeye başlar.

HANGİ YÖNTEM NE KADAR SÜRÜYOR?
GÖBEK: Vazer liposuction ve termage yöntemleri ile yapılıyor. Bir saat sürüyor. 
KOL: Termage yöntemi ile yapılıyor. 45 dakika sürüyor. 
BACAK: İhtiyaca göre termage ve liposuction kombine ediliyor. Bir saat sürüyor. 
GÖĞÜS: Cerrahi ya da termage yöntemleri ile yapılıyor. 1.5 saat sürüyor. 
SIRT: Termage yöntemi ile yapılıyor. 45 dakika sürüyor.
Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3936 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim