• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

"2010'da 8 milyar dolar" hedefli zirve başlıyor

"2010'da 8 milyar dolar" hedefli zirve başlıyor
100 milyar dolarlık dünya sağlık turizminden İstanbul’un Kültür Başkenti ilan edildiği 2010 yılında 8 milyar dolarlık pay alma hedefi koyan sağlık turizmi sektörünün en önemli etkinliği olan TravelExtra Healthex Fuarı, 23-25 Kasım tarihleri arasında İstan

100 milyar dolarlık dünya sağlık turizminden İstanbul’un Kültür Başkenti ilan edildiği 2010 yılında 8 milyar dolarlık pay alma hedefi koyan sağlık turizmi sektörünün en önemli etkinliği olan TravelExtra Healthex Fuarı, 23-25 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da WOW Fuar Alanı’nda gerçekleştiriliyor.

Çam Ecza ana sponsorluğundaki fuara Acıbadem, Dünya Göz, Memorial ve Çapa gibi hastanelerin de aralarında bulunduğu Türk sağlık sektörünün devleri katılıyor.

1 MİLYON ZİYARETÇİ: Sektörde 15’inci yılını kutlayan Çam Ecza’nın Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gemici, dünya genelinde bu pazarın 100 milyar dolar olduğunu, Türkiye’nin 2010 yılında toplam turizm gelirinin 40 milyar dolar olacağını belirterek, "2010 yılında Türkiye’ye sağlık turizmi amaçlı 1 milyon ziyaretçinin geleceği ve 8 milyar dolar döviz geliri elde edileceği tahmin ediliyor. Yurtdışından gelecek hastalar için Türkiye modern, güvenilir ve en son teknoloji ile donatılmış sağlık kuruluşlarına sahip. Türkiye, yakın bir gelecekte sağlık turizm ülkesi olacak. Çam Ecza olarak buna inandığımız için medikal turizm ile ilgili dünyada ilk kez düzenlenmiş bir fuara ana sponsor oluyoruz. Fuarda yerli ve yabancı konuklara ev sahipliği yapacağız ve yabancı konuklarımıza Çam Ecza’yı tanıtan bir sunumda bulunacağız" dedi.

ÇİN SEDDİNE KADAR: 15 yılda neredeyse Türkiye’deki tüm hastanelerine ürün sattıklarını belirten Hasan Gemici, Çam Ecza’nın müşteri memnuniyeti konusundaki hassasiyeti sonucunda yakalanan müşteri mutluluğunun ve soğuk zincir konusunda deneyimli bir ekip ve teknolojiyi iyi kullanmalarının Çam Ecza’yı 15’inci yılında bu noktaya getirdiğini belirtti. Çam Ecza markasını oluşturmanın ardında çok zor bir sürecin olduğunu belirten Gemici, "Şimdi sıra Çam Estetik markasını yaratmakta. Çünkü dünya genelinde hızla büyüyen bir medikal estetik pazarı var. Biz özellikle medikal estetiği; medikal turizmin önemli bir parçası olarak görüyoruz. Çam Estetik olarak dünyaca ünlü büyük markaları Türkiye’de dağıtıyoruz. Bu pazarda da önemli bir yerdeyiz. Gerekli eşgüdüm sağlanırsa Türkiye Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar bir sağlık üssü olabilir" dedi. TravelExtra Başkanı Yalçın Avcı da, "Türkiye’ye bir değer katmaktan çok mutluyuz. TravelExtra medikal turizm, SPA ve termal turizm konularında sadece Türkiye’de değil, dünyada bile ilkleri yapan dinamik ve sürekli fikirler üreten bir şirkettir" dedi.

Bu haber toplam 1410 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim