• BIST 9107.38
  • Altın 2324.495
  • Dolar 32.3598
  • Euro 34.9656
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

2013’de fiyat artışı bekleyen özel hastanelere şok!

2013’de fiyat artışı bekleyen özel hastanelere şok!
Özel Hastaneler SGK sözleşmesi dışına çıkmaya hazırlanıyor! Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 10.01.2013 tarihli resmi gazetede yayınlan “Sağlık Uygulama Tebliği”nde yapılan değişiklik sektörde büyük tepki oluşturdu.

Özel Hastaneler SGK sözleşmesi dışına çıkmaya hazırlanıyor! Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 10.01.2013 tarihli resmi gazetede yayınlan “Sağlık Uygulama Tebliği”nde yapılan değişiklik sektörde büyük tepki oluşturdu. Özel hastaneler de 01.01.2013 öncesi yapılan ve malzemeleri kurumca karşılanan çoğu malzeme bedeli artık özel hastanelerce yapıldığında SGK tarafından karşılanmayacak.

10.01.2013 tarihli Sağlık Uygulama Tebliği değişikliği ile Göz, Kardiyoloji, Kalp Damar Cerrahisi, KBB, Kadın Doğum, Üroloji ve Radyoloji ve Girişimsel Radyoloji Branşına Ait Tıbbi Malzeme Listelerinde düzenlemeye gidildi.  Yapılan düzenleme ile çoğu önemli ameliyata ait tıbbi malzeme bedelleri özel hastanelerde yapılması durumunda SGK tarafından ödemeye yapılmayacak.

Kardiyoloji, Kalp Damar Cerrahisi, Kadın Doğum, Üroloji ile Radyoloji ve Girişimsel Radyoloji Branşına ait malzemelerin SGK tarafından karşılanması için yeni koşullar düzenlendi. Yapılan düzenleme ile birçok malzeme için Üniversite ve Sağlık Bakanlığı Eğitim Araştırma Hastanelerinde yapılması halinde ödeme yapılacağına dair kurallar getirildi. Birçok malzeme içinde rapor ve konsey kararı olması şartı getirildi. Örneğin kardiyoloji branşı tarafından kullanılan kalp pilleri için Kardiyoloji Uzmanları tarafından düzenlenen 3 hekim raporu ile karşılanma şartı getirildi.

Malzeme faturaları hastalardan mı tahsil edilecek?
Özel hastanelerde tıbbi gereklilik halinde yapılan ameliyatlarda kullanılacak olan malzemeler SGK tarafından karşılanmayacağı için malzeme bedellerinin hastalardan tahsilinin de bir anlamda önü açılmış olacak.

Özel Hastaneler SGK’lı hastalara bakmaya devam edecek mi ?
10.01.2013 tarihli tebliğ öncesi özel hastanelerde yapılan ameliyatlarda kullanılan Kardiyolojide; kalp pilleri,stent, kateter ablasyon, stentgeft, Kalp Damar Cerrahisinde; kalp kapakları, suni damar protezleri ve yamalar, cerrahi ablasyon ürünleri, stent-vasküler, stentgreft, emboli koruyucu sisteme ait malzemeler SGK tarafından karşılanırken artık özel hastaneler de bu malzemeler karşılanmayacak.

Sağlık uygulama tebliğ şartları ve fiyatlarında yıllardır iyileştirme bekleyen özel hastaneler, SGK tarafından getirilen yeni kısıtlamalar ile SGK sözleşmelerini iptal ederek SGK’lı hastalara bakmama durumuna geldiklerini SGK’ya iletecek.

Tebliğ Geriye Doğru İşler mi?
İlgili değişiklik 10.01.2013 tarihinde resmi gazetede yayınlandı fakat malzemelerle ilgili değişikliğin yürürlük tarihi 01.01.2013 olarak belirlendi. Değişiklik yapıldığında 10 günlük yapılan işlemlere ait malzemelerin durumu ise özel hastanelerin sıklıkla yaşadığı sorunların başında geliyor. Özel hastanelerin değişiklik tebliği öncesi yaptığı işlemlere ait malzeme bedelleri konusunda SGK’nın nasıl bir uygulama yapacağı merakla bekleniyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 17347 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim