• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

2015 Yılı Sağlık Bakanlığı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda

2015 Yılı Sağlık Bakanlığı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda
TBMM Genel Kurulu'nda, Sağlık Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçelerinin görüşmelerine başlandı.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, vatandaşların namuslarıyla, şerefleriyle vergilerini ödediğini ancak bu vergilerin "usulüne uygun bir şekilde harcanmadığını" savundu.

Atıcı, "Birileri cebini doldurmakla meşgul. Kimileri haram parayla umreye gidiyor, kimileri çikolataların altına yüz binlerce dolar saklıyor, kimileri iş adamlarının önüne yatıyor, kimileri parayla ruhsat veriyor, büyük patron da evdeki paraları sıfırlamaya çalışıyor" dedi.

Atıcı, 2002'de 56 lira olan cepten sağlığa harcamanın 2012'de 157 lira olduğunu, dolar bazında 37 dolardan 87 dolara çıktığını söyledi.

CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu'nun "3 Kasım 2002 seçimleri öncesi 'Yolsuzlukları yeneceğiz' dediler, bugün geldiğimiz yerde ne yazık ki yolsuz çıktılar. Yalnız, bir konuda haklarını teslim etmek istiyorum ki bu işleri Allah için yaptıklarını biliyoruz" sözleri, Genel Kurul'da tartışma yarattı.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Karaahmetoğlu'nun "Yolsuzlukları Allah için yapıyorlar" sözlerine itiraz ederek, "Bu sözler, kutsal değerlere yönelik açık bir sataşma, aleni bir hakarettir" dedi.

CHP'li Karaahmetoğlu, "Konuşmamda Grup Başkanvekilinin kastettiği anlamda bir mana yok. Bölgemizde, yöremizde bu türlü konuşmalarda halk bazı ifadeleri yapmak için 'Allah için, Allah adına' der. Ben bu manada kullandım" diye konuştu.

Bostancı, "Madem ki ortağız bu konularda bu kesinlikle kutsal değerlere yönelik açık bir uygun olmayan ifadedir. Selahattin Bey başka bir şey kastetmiş olabilir, niyeti başka olabilir. Burada kullanılan ifadenin bağlamını ve anlamını söylüyorum" ifadesini kullandı.

AK Parti Grubuna yönelik "Usulsüzlük, hırsızlık" konuşmalarının uygun olmadığını, yolsuzluk ve uğursuzlukla mücadeleye de bir katkı sağlamayacağını ifade eden Bostancı, "Ortada mahkemeler var, bir yargılama süreci var, Meclis'te komisyon var. Sizin mahkemeleri beklemeye zamanınız yok" dedi.

Tartışma üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da şunları kaydetti:

"Sayın Milletvekilimizin söylediği, Anadolu'da, bizde de çok olan, futbol seyredersiniz 'Allah için oynuyor çocuk' dersiniz 'Allah için çalışıyor' dersiniz, burada bir şey yok. Herhalde söylediklerinin tümü, burada birilerinin Allah adıyla aldattığını, Cenab-ı Allah'ı kullanarak hırsızlık, yolsuzluk yaptığını, yüce dinimizi buna alet ettiklerini söyledi.

Kabe'den örtü getirseniz bu yolsuzluğu örtemezsiniz ve örtülmeyecek. Sayın Bostancı, siz AKP sözcüsüsünüz, Cenab-ı Allah'ın sözcüsü değilsiniz. Nitekim, Cenab-ı Allah, Hazreti Peygamberimize bile 'Sen, tebliğ edicisin, ikna edici değilsin' demiştir. Sakın ha kendinizi şu koridorun bu tarafındakilerden daha Müslüman daha dindar zannetmeyin. Onu ölçecek bir terazi yok, onu öbür dünyada Cenab-ı Allah takdir edecek ve ben inanıyorum ki, şu koridorun öbür tarafındakiler cennete sizden daha yakındır."

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, bu tartışmayı doğru bulmadığını belirterek, birleşime ara verdi.

 

-"Adım adım yerle bir ediliyor"

 

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, şehir hastanelerinin denenmiş ve vazgeçilmiş çağdışı bir model olduğunu savundu. Toplam yatak sayısında bir artışa neden olmayacağını ve bu şehir hastanelerine 25 yıl içerisinde fazladan 30 milyara yakın ödeme yapılacağını öne süren Çıray, "AKP zihniyeti Türk milletinin 200 yıllık kazanımlarını teker teker yok ediyor. Irkların değil, yurttaşların kardeşliği ve eşit vatandaşlık ideali üzerinde inşa ettiğimiz cumhuriyetimizin medeni değerleri öldürülüyor. Vatandaşlarımız kalp gözlerini açmalı, uyarımıza, haykırışımıza kulak vermeli. Koca bir devlet bir tiran özentisi tarafından adım adım yerle bir ediliyor" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5558 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim