• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

2030'da 78 milyon kişi sağır olacak

2030'da 78 milyon kişi sağır olacak
Kulaklıkla yüksek sesli müzik dinlemek sağlığı tehlikeye atıyor. Uzmanlar, yüksek sesle müzik dinlemenin, başta işitme problemleri olmak üzere birçok rahatsızlığa neden olduğunu ifade ediyor.

Kulaklıkla yüksek sesli müzik dinlemek sağlığı tehlikeye atıyor. Uzmanlar, yüksek sesle müzik dinlemenin, başta işitme problemleri olmak üzere birçok rahatsızlığa neden olduğunu ifade ediyor.

"2030 YILINDA İŞİTME SORUNU YAŞAYAN KİŞİ SAYISI 78 MİLYON OLACAK"

Öte yandan, ABD'de yapılan bir araştırma, yukarıdaki tezin ne kadar haklı olduğunu gözler önüne serdi. Araştırmaya göre, sinemadan eğlence salonlarına kadar yüksek sesin hakim olduğu bir çok alan, insanoğlunun duyma yetisini ortadan kaldırıyor.
Bilim adamları, sadece ABD'de 28 milyon kişinin farklı seviyelerde işitme kaybıyla karşı karşıya olduğunu söylerken, bu sayının 2030 yılında 78 milyonu bulacağını belirtti. Araştırmalara göre, işitme kaybının en büyük nedenleri ise gittikçe daha yüksek sesle yayın yapan sinemalar, ses kalitesi yüksek televizyonlar, radyo sistemleri ve özellikle gençlerin ellerinden düşürmediği MP3 çalarlar.

85 DESİBEL NORMAL

İşitme kaybında geri dönüş olmazken, özellikle 85 desibelin üstündeki tüm sesler, insan kulağı için tehdit oluşturuyor. Bir saat 110 desibellik müzik dinlemek, yaklaşık 8 saat ile 95 saat müzik dinlemek kadar kulağı yoruyor ve ona hasar veriyor. Yüksek volümlü ses, iç kulağa hasar vererek gençleri sağır ediyor; kulak çınlaması, uyku bozuklukları, huzursuzluk ve yüksek tansiyon gibi rahatsızlıkları da beraberinde getiriyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2308 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim