• BIST 9524.59
  • Altın 2499.358
  • Dolar 32.5654
  • Euro 34.2565
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

21 bin iş yeri hekimi belgesi olan hekim var

21 bin iş yeri hekimi belgesi olan hekim var
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer, iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi noktasında açık kalmadığını bildirdi.

ANKARA  - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer, iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi noktasında açık kalmadığını bildirdi.

Toplum sağlığı merkezlerinde sunulan iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla yürütülen "İş Sağlığı Güvenliği Hizmetlerinde Pilot Bölgede Toplum Sağlığı Merkezleri Modelleri Projesi" kapsamında "Toplum Sağlığı Merkezlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Modelleme Çalıştayı" yapıldı.

Çalıştaya, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Seçil Özkan, Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hasan Bayhan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer'in yanı sıra iş yeri hekimleri, iş güvenliği uzmanları, ilgili şube müdürleri ve üniversitelerin halk sağlığı anabilim dallarından öğretim üyeleri katıldı.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Seçil Özkan, açılışta yaptığı konuşmada, bu çalıştayın çıktılarının Bakanlık için çok önemli olduğunu belirterek, "İnsan ömrünün büyük bir kısmı çalışma hayatı ile geçtiği için bunun doğrudan sağlık ile ilintilidir. Bunun korunması için çeşitli uygulamaların yapılması gerekiyor. İş sağlığı güvenliğinin sağlanabilmesi için çalışmalar uzun yıllardır başladı" dedi.

Bu çalışmalar kapsamında toplum sağlığı merkezlerinde sunulacak iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri ile ilgili 2010 yılında bir yönetmelik yayımlandığını anımsatan Özkan, "2012'de de çıkartılan kanunla beraber çalışmalar hızlanmaya başladı" diye konuştu. Özkan, şunları kaydetti:

"Biz de Sağlık Bakanlığı olarak en son güncellemelerle 2014'te yeni bir genelgeyle toplum sağlığı merkezlerinde iş sağlığı hizmetleri ve güvenliği sunulması ile ilgili usul ve esasları belirleyen bir genelge yayımladık.

Bu süreçte, bazı tanımlamaları da yapmamız gerekiyor. Bu merkezlerde uygulama, görev ve yetkilerin nasıl olacağının tanımlanması gerekiyor. Bu çalıştay da bize bu açıdan büyük çıktı sağlayacak."

-"Ülkemiz, artık iş sağlığı güvenliğini konuşur hale geldi"

Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hasan Bayhan da üniversite olarak iş sağlığı güvenliğinin sağlanmasında çeşitli bakanlık ve kurumlarla işbirliği içinde olduklarını söyledi.

Hizmetin sunumunda yapılanmanın çok önemli olduğunu dile getiren Bayhan, yapılacak çalıştayda bu kapsamda nasıl bir yol izleneceğinin belirleneceğini ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer ise iş sağlığı güvenliğinin yükselen bir değer olduğunu ifade ederek, 2012'de çıkan kanundan sonra Türkiye'de konunun çok daha iyi anlaşıldığını ve önemli çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Kanundan sonra iş güvenliği uzmanı sayısında hızla artış olduğuna dikkati çeken Özer, "Şu an için 15 bin A ve B sınıfı uzmanı 73 bin C sınıfı uzmanımız var. Ayrıca 21 bin iş yeri hekimi belgesi olan hekimlerimiz var. Dolayısıyla iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi noktasında profesyonel açığımız kalmamıştır" dedi.

 

medimagazin

Bu haber toplam 4557 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim