• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 15 °C

24 saatte 5 nakil!

24 saatte 5 nakil!
Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi doktorları yeni bir başarıya daha imza attı. 21 kişiden oluşan ameliyat ekibi, ara vermeden 24 saat içinde 5 organ naklini başarılı bir şekilde gerçekleştirdi

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi doktorları, 24 saat ameliyathaneden çıkmadan, 2 böbrek, 2 karaciğer ve 1 pankreas nakli gerçekleştirdi. Organ nakilleri geçen 28 Şubat Perşembe günü saat 16.00’da başladı. Organ Nakli Merkez Müdürü Doç.Dr. Ayhan Dinçkan, Uzman Dr. İbrahim Aliosmanoğlu, Uzman Dr. Mehmet Tokaç ve Uzman Dr. Mesut Gül’ün yanı sıra, 21 kişiden oluşan ameliyathane ekibi, ara vermeden ertesi gün saat 16.00’ya kadar 5 organ naklini gerçekleştirdi.

Vasiyetini gerçekleştirdiler
Adana Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde tedavi gördüğü sırada beyin ölümü gerçekleşen 81 yaşındaki Emin Taluk’un vasiyetini yerine getiren yakınlarının bağışladığı karaciğer, Bekir Yavuz’u hayata bağladı. Yeşil kartla sosyal güvenceye kavuşan Bekir Yavuz’un Hepatit-B’ye bağlı siroz hastalığı olduğunu söyleyen yakınları, “Bekir Yavuz karaciğer nakli olmasaydı belki de yaşamayacaktı. Sağlık Bakanlığı acil listesinde yer alan Bekir çok şanslı.
Bağış yapan aileye teşekkür ediyoruz” dedi.

Adrese teslim böbrek
Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen 36 yaşındaki Mehmet Keleş’in ailesi tarafından bağışlanan bir böbreği, Muharrem Sağdıç’a nakledildi. Doç.Dr. Ayhan Dinçkan, “Böbrek adrese teslim geldi diyebiliriz.
Çünkü verici ve alıcı 6’da 6 uyumluydu. Verici ve alıcı arasında bu uyum varsa, ulusal bekleme listesindeki hastanın adına böbrek çıkartılıyor ve bulunduğu merkezde nakli gerçekleştiriliyor. Hastamıza piyango gibi böbrek çıktı” diye konuştu.
Antalya’daki özel bir hastanede beyin ölümü gerçekleşen 38 yaşındaki Hatice Kaya’nın ailesi tarafından bağışlanan böbreği de Orhan Oğuz’a nakledildi. Kayseri Diyaliz Hastaları Dernek Başkanı olan Orhan Oğuz, “20 yıllık polikistik böbrek hastalığına bağlı diyaliz hastasıydım. Şans yüzüme güldü, 20 yıl sonunda ben de böbrek nakli olma mutluluğuna eriştim. Bağış yapan aileye teşekkür ediyorum” dedi.
Özel hastanede beyin ölümü gerçekleşen Hatice Kaya’nın karaciğeri ise siroz hastası ev kadını Havva Uysal’a nakledildi. Havva Uysal’ın Hepatit-B Delta karaciğer sirozu olduğunu söyleyen doktorları, “Son dönem sirozu olan hastamıza karaciğer nakli yapmasaydık yaşama olasılığı yoktu. Fakat gerçekleşen bağışla hayata tutundu” dedi.

İkinci nakil yapıldı
Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’nde 2 yıl önce gerçekleştirilen böbrek nakli ameliyatı ile hayata tutunan Veli Çoban’a, bu kez pankreas nakli yapıldı.
Ameliyat sonrasında hemen kalkan ve düzenli yürüyüşlere başlayan Veli Çoban, “Böbrek ve pankreas nakli yaparak beni yaşatan doktorlarıma teşekkür ediyorum. Organ bağışı yaparak bizleri yaşatanlara sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Allah onlardan razı olsun” dedi.

Milliyet

Bu haber toplam 2197 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim