• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

3 ay sonra ağlayacak!

3 ay sonra ağlayacak!
Türkiye'nin dördüncü yüz nakli hastası Turan Çolak'ın şu an konuşabildiği, yemek yiyebildiği belirtildi. AÜ Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd.Doç. Dr. Özlenen Özkan, ...

Türkiye'nin dördüncü yüz nakli hastası Turan Çolak'ın şu an konuşabildiği, yemek yiyebildiği belirtildi. AÜ Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd.Doç. Dr. Özlenen Özkan, "Göz kapak hareketleri için en az 3 ay gerekiyor. Gözyaşı kanalları inşallah ağlayacak seviyeye gelecek" dedi.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Abdullah Erdoğan, AÜ Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd.Doç. Dr. Özlenen Özkan ve AÜ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ömer Geçici, geçen günlerde Türkiye'nin dördüncü yüz nakli olan 34 yaşındaki Turan Çolak'ın sağlık durumu ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin dördüncü, Akdeniz Üniversitesi olarak ikinci yüz naklini gerçekleştirdiklerini ve hasta Turan Çolak'ın sağlık durumunun çok iyi olduğunu belirten Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Abdullah Erdoğan, "Servis takibinden sonra psikolojik tedavisine başladık. Psikolojik tedavinin ardından rehabilitasyon devam edecek. Hergün takip ediyoruz. Konuşması gayet iyi ve anlaşılır. İlk olarak yüzünü kardeşi Muammer Çolak'a sormuş. O da Çok güzel' demiş. Ne kadar göremese de kendisi de yeni yüzünü beğenmiş. Şu an yüzünü kabullenmiş durumda" dedi.

HER ŞEY YOLUNDA GİDİYOR
Hastanın durumu için ilk 10 günün çok önemli olduğunu belirten Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan ise, şunları söyledi: "Ameliyat sonrası, yedi günü bitmek üzereyiz. Her şey yolunda gidiyor. Ama cerrahi açıdan 10 gün önemli. Şu an iyi. Ödemler geriledi. Konuşabiliyor, yiyip içebiliyor. Enfeksiyon yok. Göz kapak hareketleri için en az 3 ay gerekiyor. Gözyaşı kanalları inşallah ağlayacak seviyeye gelecek. Çok büyük avantaj. Nakil aldığı yüze çok yakın olması onun için büyük avantaj. Sonra estetik ameliyata gerek kalmayacak. Kendi isteği ile şu anda açamaz. Gözleri kapalı. 32 yıldır sabrediyor, iki ay daha gözleri kapalı sabreder diye düşünüyorum"

SIKINTISI YOK
Ameliyattan sonra hasta ile ilk kez bugün görüştüklerini belirten Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Geçici de, sözlerini şöyle tamamladı: "Önceki yüz ameliyatı ile tecrübe edindik. Psikiyatrik açıdan bir sıkıntısı yok. Yüzüne ciddi açıdan hazır. Operasyon öncesi de konuşmalarımız olmuştu. İlk defa bugün Merhaba' dedim. Cerrahi açıdan riskli durum geri plana atılınca, görüşmelerimiz tekrar başlayacak. Yeni yüzüyle iyi bir hayat yaşayacak."


 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2118 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim