• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

3 yaşına kadar diş macunu kullanılmamalı!

3 yaşına kadar diş macunu kullanılmamalı!
Küçük çocukların ağız ve diş sağlığı için anne-babalara büyük iş düşüyor. Uzmanlar, üç yaşa kadar, özellikle de bebeklik döneminde diş macunu kullanımını önermiyor

Çocuklara,bebeklik döneminden itibaren kazandırılan bazı alışkanlıklar, büyüme ve yetişkinlik döneminde diş ve diş eti hastalıklarından büyük ölçüde korunmayı sağlıyor. Ayrıca çocukların mümkün olan en erken yaşta diş hekimiyle tanışması, yetişkin dönemdeki dişçi korkusunun üstesinden gelmesi için de en büyük adım. Tanfer Diş Kliniği'nden Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer; en erken dönem olan 6-8 aylık dönemde diş temizliğine başlanmasının önemine dikkat çekiyor ve küçük çocukların ağız ve diş sağlığı için anne-babaları uyarıyor:
Dişlerin ağızda ilk kez görülmesinden itibaren temizlenmeye başlaması büyük önem taşıyor. Bu da bebeklik çağında dişlerin çiğneme yüzeylerinin temiz bir tülbentin veya gazlı bezin ıslatılarak silinmesiyle gerçekleştirilebilir.
Diş fırçası kullanımına, arka dişlerin çıkmasından sonra ortalama 2.5-3 yaşında başlanması en uygun zamandır.
Çocuğun ağız büyüklüğüne uygun, yumuşak ve naylon kıllardan üretilmiş diş fırçaları kullanılmalıdır. Fırça kılları aşınır aşınmaz mutlaka değiştirilmelidir.

SABAH VE AKŞAM
Sabah kahvaltısı sonrası ve gece yatmadan önce üçer dakikalık etkili bir fırçalama, diş sağlığı için yeterlidir. Her iyi alışkanlık gibi diş fırçalama da çocukluk döneminde kazandırılmalıdır.
Bebeklik döneminde ve 3 yaşına kadar çocuklarda diş macunu kullanımı önerilmez. Diş macunu kullanımına üç yaşından sonra başlanmalıdır. Bir leblebi kadar macun, fırçalama için yeterli olur.
Diş macunu kullanımına başlandığı dönemde, florürlü diş macunlarından herhangi biri tercih edilebilir. Önemli olan çocuğun seçilen macunun tadını sevip istek duymasıdır. Fırçalama işleminde macundan çok, etkili bir fırçalama işleminin önemli olduğunu unutmamak gerekir.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4088 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim