• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

3 yılda izin alamadı hastane Hırvatistan’a gitti

3 yılda izin alamadı hastane Hırvatistan’a gitti
Bürokrasinin kaçırdığı yatırımlara bir yenisi eklendi. Alvimedica CEO'su Cem Bozkurt, İstanbul'a kurmayı planladıkları araştırma hastanesi için 3 yılda izin alamadıkları için bu yatırımı Hırvatistan'a yapacaklarını söyledi.

Al­vi­me­di­ca­’nın Tür­ki­ye­’de aç­ma­yı plan­la­dı­ğı ve dün­ya­nın her ye­rin­de uz­man he­kim­le­rin tek­nik eği­tim ve­re­ce­ği araş­tır­ma has­ta­ne­si bü­rok­ra­siye takıldı. Tür­ki­ye­’de ya­ban­cı dok­tor­la­rın mes­le­ği­ni ic­ra ede­me­di­ği­ni be­lir­ten Al­vi­me­di­ca CE­O’­su Cem Boz­kurt, ka­nun­la­rı­mız el­ver­me­di­ğin­den araştırma has­ta­nesini Hır­va­tis­ta­n’­a ku­ra­cak­la­rı­nı kay­det­ti.

ENERJİMİZ TÜKENİYOR

Boz­kurt, 3 yıl­dır bu has­ta­ne­yi kur­mak için ça­lış­tık­la­rı­nı Sağ­lık Ba­kan­lı­ğı ile ser­best böl­ge ka­nu­nu­nu ta­mam­la­ya­ma­dık­la­rı­na dik­kat çek­ti.

BU­GÜN TV’­de Üç Nok­ta prog­ra­mı­na ko­nu­şan Boz­kurt, eği­tim ve araş­tır­ma amaç­lı bu has­ta­ne­de he­ki­min has­ta­sı­nı yurt dı­şın­dan ge­ti­re­bi­le­ce­ği­ni ifa­de ede­rek, "Ka­nun­la­rı­mız izin ver­sey­di bu­nu İs­tan­bu­l’­da ya­pa­cak­tık. Biz ken­di içi­miz­de­ki kü­çük so­run­la­rı aşa­mı­yo­ruz, aşa­ma­dı­ğı­mız için bir sü­re son­ra özel sek­tör ola­rak bi­zim ener­ji­miz tü­ke­ni­yor. Ar­tık vaz­geç­tik, bu Tür­ki­ye­’de ola­cak gi­bi dur­mu­yo­r" de­di.

MERAYA İNEK GİREMİYOR

Al­vi­me­di­ca ola­rak tek­no­park ala­nın­da yap­tık­la­rı­nı baş­ka fir­ma­la­rın­da ya­pa­bil­me­si için bir or­tam oluş­tur­mak is­te­dik­le­ri­ni ifa­de eden Boz­kurt, bu pro­je için 3 yıl uğ­raş­tık­la­rı­nı an­cak dos­ya­yı sun­duk­la­rın­da kur­mak is­te­dik­le­ri ala­nın me­ra ol­du­ğu­nu söy­le­ye­rek red­de­dil­dik­le­ri­ni ak­tar­dı. Boz­kurt, “Da­ha ko­mi­ği, me­ra ol­du­ğu için Ça­tal­ca­’da su hav­za­sı var. İS­Kİ­’ye bağ­lı. An­cak ora­da hay­van­cı­lık yap­mak ya­sak. Hay­van da­mı ku­ra­ma­dı­ğı­nız yer­de yıl­lar­ca üze­rin­de inek bi­le geç­me­miş ara­zi­yi me­ra di­ye söy­lü­yor­la­r” de­di.

DIŞARIDA CİDDİ BEYİN GÖÇÜ VAR

İlaç ve tıbbi cihaz sektöründe yurtdışında çok ciddi beyin göçü olduğunu anlatan Bozkurt, "Amerika, İrlanda, Almanya’da Türk vatandaşı uluslararası işin Ar-Ge üretimlerinde çalışıyor. Harvard’da çalışan 2 tane hocamız var. Bunların çoğu aslında ülkelerine dönmek için Ar-Ge’lerde geliştirdikleri ürünlerin üretimini yapabilecek yer arıyorlar" diye konuştu.

BUGÜN GAZETESİ

Bu haber toplam 6704 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim