• BIST 8990.53
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

300 Bin Sağlık Çalışanının Mağduriyeti Giderilsin

300 Bin Sağlık Çalışanının Mağduriyeti Giderilsin
Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci döner sermayede yapılan adaletsizliğin çığırından çıktığını ifade ederek doktorlara döner sermayenin peşin ödenmesi ve emekliliğe yansıtılması sağlanırken,..

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci döner sermayede yapılan adaletsizliğin çığırından çıktığını ifade ederek doktorlara döner sermayenin peşin ödenmesi ve emekliliğe yansıtılması sağlanırken, diğer tüm sağlık çalışanları bu haklardan mahrum bırakılmasının haksızlık olduğunu dile getirdi. Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Bakanlığın hekim dışı sağlık çalışanlarını görmezden gelmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı yaptığı açıklamada İllerde döner sermayelerin geç ödenmesi nedeniyle çalışanların mağdur edildiklerini ve emekliliği hak etmelerine rağmen geçim derdi nedeniyle çalışmaya devam ettiklerini kaydetti.

Genel Başkan Önder Kahveci "Sağlık çalışanları emekliliğinde karışılacağı kara günleri düşünürken, doktorlara döner sermayeyi peşin ödenmesi ve emekliliğe yansıtılması gerçekleşirken 300 Bin sağlık çalışanının bu iyileştirmelerden yoksun bırakılması büyük bir adaletsizliktir." dedi.

Toplum sağlığı merkezlerinde çalışanların düşük döner sermayeye mahkum edildiğine dikkat çeken Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı  Önder Kahveci "Aile hekimliği sisteminde toplum sağlığı merkezlerinde görev yapan arkadaşlarımızın döner sermayeleri daha önceleri görev yaptıkları yerlerle karşılaştırıldığında ciddi bir düşüş yaşandığı görülmektedir. Bu konuda bir yönetmelik değişikliği yapılmış ama sadece doktorların döner sermayeleri arttırılarak adaletsizlik buraya da taşınmıştır. Yani Bakanlık yanlışta ısrar etmeye, doğruyu ve çalışanı memnun edecek düzenlemeyi görmemeye devam etmektedir." şeklinde konuştu.

Türk Sağlık-Sen olarak Sağlık Bakanlığı'na bir çağrıda bulunduklarını ifade eden Önder Kahveci bakanlığın adaletsizliği bitirerek 300 bin sağlık çalışanının mağduriyetine son vermesini istedi.

Önder Kahveci Anayasa Mahkemesinin Sağlık Bakanlığı'na düzenleme yapması için bir fırsat sunduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: Tam günde döner sermaye ile ilgili hükümler iptal edilmiş fakat Anayasa Mahkemesi hukuki boşluk oluşmasın diye bu iptali 9 ay sonraya yani Nisan 2011'e ertelemiştir. Bakanlığa bu zamana kadar döner sermaye ile ilgili yeni bir düzenleme yapın demiştir. Yapılacak bu yasal düzenlemede 300 bin sağlık çalışanının da talebi göz önüne alınmalıdır. Döner sermayeler herkese peşin ödenmeli, emekliliğe yansıtılmalıdır. Aylık mahsuplaşmada hayata geçirilmelidir. Düşük döner sermaye alan toplum sağlığı merkezlerinde çalışanlarında döner sermayesi arttırılmalıdır.
 

Bu haber toplam 4716 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim