• BIST 9581.55
  • Altın 2489.153
  • Dolar 32.5357
  • Euro 34.877
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

300 yataklı hastane kaderine terk edilmiş halde

300 yataklı hastane kaderine terk edilmiş halde
Kastamonu'nun Daday ilçesinde 57 yıl önce İsviçre'deki bir hastaneden ilham alınarak yapıldığı bildirilen 300 yataklı Ballıdağ Göğüs Hastalıkları Hastanesi, 4 yıldır atıl halde bekliyor.

Mehmet Tuğcu - İzzet Sarı - Kastamonu'nun Daday ilçesinde 57 yıl önce İsviçre'deki bir hastaneden ilham alınarak yapıldığı bildirilen 300 yataklı Ballıdağ Göğüs Hastalıkları Hastanesi, 4 yıldır atıl halde bekliyor.

İçerisinde tıbbi malzemelerin yanı sıra tiyatro salonu ve sosyal tesislerin bulunduğu hastanenin yeniden hizmete girmesi için Hacettepe Üniversitesi bağlı Kastamonu Tıp Fakültesinin tamamlanması gerekiyor.

Sağlık Bakanlığınca 1954 yılında İstanbul'daki Süreyyapaşa Göğüs Kalp ve Damar Cerrahi Merkezi'nin yükünü azaltmak amacıyla başlatılan çalışma kapsamında, İsviçreli uzmanların Daday'da yaptıkları inceleme sonucunda inşa edilen Ballıdağ Göğüs Hastalıkları Hastanesi, kaderine terk edilmiş durumda.

Mimarisi İsviçre'deki bir hastaneden ilham alınarak ormanlık alana yapılan 300 yataklı hastane, 2006 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı Sosyal Sigortalar Kurumu bünyesinden Sağlık Bakanlığına devredildi.

İçerisinde lojmanları, oyun parkları, hastalar için yürüyüş parkuru, tiyatro salonu ve çeşitli sosyal tesislerinde bulunduğu hastane, 2007 yılında hasta sayısındaki düşüş nedeniyle kapanırken, 2009 yılında Geriatri Merkezi'ne dönüştürülmesi için Hacettepe Üniversitesi'ne devredildi.

-GERİATRİ MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRÜLECEK-

Hacettepe Üniversitesi Kastamonu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sırrı Kes, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ballıdağ Göğüs Hastalıkları Hastanesinin geçmişteki öneminin farkında olduklarını belirtti.

Hastanenin iki yıl önce fakülteye 49 yıllığına kiralandığını dile getiren Prof. Dr. Kes, amaçlarının hastaneyi geçmişteki ününe yakışır bir duruma getirmek olduğunu ifade etti.

Ancak fakülte olarak önceliklerinin ilk etapta Kastamonu'da büyük bölümü tamamlanan Hacettepe Üniversitesine bağlı 250 yataklı Tıp Fakültesinin bitirilmesi olduğunu söyleyen Kes, fakültenin gelecek yıl hizmete girmesinin planlandığını, fakültenin açılmasının ardından Ankara'da eğitimlerine devam eden öğrencilerin de artık Kastamonu'ya gelerek öğrenimlerine devam edeceklerini kaydetti.
Prof. Dr. Kes, fakültenin bitirilmesinden sonra Ballıdağ Göğüs Hastalıkları Hastanesinin en kısa sürede tüm ilgili branşların ortak çalıştığı bir Geriatri Merkezi'ne dönüştürülmesini hedeflediklerini belirtti.

Merkezin yaşlıların ve bakıma muhtaç hastaların hem bakımlarının hem de tedavilerinin yapılabileceği hale getirileceğini dile getiren Prof. Dr. Kes, oluşturulacak hobi bahçelerinde meyvelerini yetiştirileceğini ve hayvanları beslenebileceğini söyledi.
Prof. Dr. Kes, hastanede lojman, çocuklar için oyun parkı, hastalar için yürüyüş parkuru, voleybol ve basketbol sahası, ekmek fırını ve çeşitli sosyal tesisleri ve tiyatronun yanı sıra merkezi oksijen sistemi, gezici ve sabit röntgen cihazıyla bir göğüs hastanesinde bulunması gereken tüm cihazların yer aldığını ifade etti.


 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6624 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim