• BIST 9079.97
  • Altın 2324.301
  • Dolar 32.363
  • Euro 34.9365
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

31 yıl sonra şifa dağıtmaya başladı

31 yıl sonra şifa dağıtmaya başladı
Türkiye'nin önemli termal merkezlerinden Kozaklı'ya kurulan fizik tedavi hastanesi, termal suyla hastalarına şifa dağıtmaya başladı.

Türkiye'nin önemli termal merkezlerinde Kozaklı'ya kurulan fizik tedavi hastanesi termal suyla hastalarına şifa dağıtmaya başladı.

Nevşehir'in Kozaklı ilçesine Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan ve 27 bin metrekarelik kapalı alana sahip Türkiye'nin en modern fizik tedavi merkezlerinden biri olarak kabul edilen İ. Şevki Atasagun Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, son sistem fizik tedavi cihazlarının yanı sıra ilçeden çıkan ve sıcaklığı 98 dereceye ulaşan termal su da kullanılacak.

Sağlık Bakanlığının ''Klinik Hizmet Satın Alımı'' uygulaması kapsamında 2 yıllığına hastanenin fizik tedaviye yönelik hizmetini verecek olan Sıla Sağlık ve Danışmanlık Hizmetleri Grubu Şube Müdürü Kurtuluş Bozacı AA muhabirine yaptığı açıklamada, şubat ayı başından itibaren hastanenin devrini aldıklarını, 8 Şubat tarihi itibariyle de yatan 6 hastaları olduğunu ve 10 kişilik uzman bir kadroyla hizmet verdiklerini söyledi.
Bozacı, Kozaklı'daki fizik tedavi hastanesinde bir fizik tedavi uzmanı, 3 fizyoterapist, 2 fizyo terapi tedavi teknisyeni, 2 hidro terapi teknisyeni bir de iş uğraşı terapisti ile hastalara hizmet verdiklerini belirtti.

Kozaklı'ya yapılan hastanenin çok modern bir tesis olduğunu anlatan Bozacı, ''Kozaklı'daki hastane çok modern bir tesis. Ayrıca çok da büyük. 27 bin metrekare kapalı alana sahip. Bu tesis, çok kısa zamanda Türkiye'nin fizik tedavi merkezi olacak'' dedi.

Tesisin 120 yataklı ve hasta odalarının birer kişilik olduğunu ifade eden Bozacı, hastanenin ihalesini kazandıktan sonra 38 ayrı tedaviye yönelik cihaz getirdiklerini kaydetti.

-SEVK GEREKMİYOR

Kurtuluş Bozacı, sözlerine şöyle devam etti:

''Türkiye, fizik tedavi hastanesi olarak çok kapsamlı bir tesise sahip oldu. Burada mükemmel bir termal su var. Hastanemiz de bu termal suyla paralel tedavi verecek. Burada yatılı olarak tedavi görecek hastalarımız özellikle yürüme zorluğu çeken hastalarımız. Felçli, kaza sonrası sakatlanmalar gibi... Hastanemiz, ayakta tedavi hizmeti de verecek. Hastalarımız burada son teknoloji cihazların yanı sıra hastanede mevcut olan havuzlarda, jakuzilerde, saunalarda termal suyun şifasından yaralanarak tedavi olacak. Ayrıca Türkiye'nin dört bir yanından bizim hastanemize sevk de yapılabiliyor.''

Kozaklı'ya tedavi olmak için Kayseri'den gelen Ayşe Kaya (41), bundan 16 ay önce yüksekten düştüğünü ve bacaklarında his kaybına uğradığını ve tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu anlattı. Kaya, ''30 gün sonunda buradan yürüyerek gitmek istiyorum. Bunun olacağına da inanıyorum'' diye konuştu.

-''FİZİK TEDAVİNİN YENİ ADRESİ KOZAKLI OLACAK''

Kozaklı Belediye Başkanı Erdoğan Çelik de, ilçelerinde böyle bir tesisin bulunmasından duydukları mutluluğu dile getirerek, Kozaklı'nın termal turizm merkezi olduğu gibi sağlık turizminin de merkezi olacağını belirtti. Çelik, ''Artık Kozaklı, Eğirdir Kemik Hastanesi örneğinde olduğu gibi fizik tedavi denilince ilk akla gelecek yer olacaktır'' dedi.

Hastaneye, Nevşehir İ. Şevki Atasagun Hastanesi'nde başhekiminden uzman doktoruna kadar 25 kişilik sağlık personelinin geldiğini ve toplam 51 kişinin istihdam edildiğini hatırlatan Çelik, ilçelerinin gurur duyulacak bir tesise kavuştuğunu ifade ederek, ''Hastanemiz ile Kozaklı'nın statüsü değişti. Termal otelleriyle adından söz ettiren Kozaklı, hastanesiyle de tüm Türkiye'de adından söz ettirecektir. Yani fizik tedavinin yeni adresi Kozaklı olacak. Hastanemiz çok geniş bir alana inşa edildi. Burada kalacak hastaların Kozaklı'nın şifalı termal suyu sayesinde şifa bulacaklarından eminim'' diye konuştu.

Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hilmi İşgüzar tarafından temeli 1979 yılında atılan ve yaklaşık 40 milyon dolar harcama yapılarak 1987 yılında kısmen tamamlanan hastane, Sağlık Bakanlığının girişimleri sonucu hizmet vermeye başladı.

Türkiye'nin önemli termal turizm merkezlerinden Kozaklı ilçesindeki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin hizmet vermeye başlamasını sağlamak için 2008 yılında tadilat çalışmaları yeniden başlatıldı ve 7 milyon lira bedelle onarım işi ihale edildi. Tesis, aynı anda 500 kişinin yatarak sağlık hizmetlerinden yararlanabileceği şekilde dizayn edildi. 50 bin metrekarelik alanda kurulu olan tesiste çok sayıda yüzme havuzu, 12 asansör, 16 lojman, 4 garaj, 216 yatak kapasiteli 120 oda bulunuyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4030 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim