• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

"4.5 Saat doktor beklediler" iddiası

"4.5 Saat doktor beklediler" iddiası
Bolu'da geçirdikleri trafik kazasında yaralanan baba ve oğlunun kaldırıldıkları Abant İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'nde beyin cerrahı olmadığı gerekçesiyle 4.5 saat tedavi için bekledikleri öne sürüldü.

Bolu'da geçirdikleri trafik kazasında yaralanan baba ve oğlunun kaldırıldıkları Abant İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'nde beyin cerrahı olmadığı gerekçesiyle 4.5 saat tedavi için bekledikleri öne sürüldü.


Bolu Dodurga köyü kanal boyunda Mehmet Özcan'ın kullandığı otomobil, kontrolden çıkarak sulama kanalına devrildi.

Kazada sürücü Dodurga köyü muhtarı Mehmet Özcan ile beraberindeki 8 yaşındaki oğlu Yetiş Özcan yaralandı. Olay yerine gelen ambulansla İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi acil servisine kaldırılan yaralılara ilk müdahale burada yapıldı.

Mehmet Özcan'ın boyun iliği ve diz kapağının kırıldığı, beyin travması geçirdiği belirlendi. Özcan'ın 8 yaşındaki oğlu Yetiş Özcan'ın ise kaza sırasında kafasını çarptığı ve oluşabilecek zararların önlenmesi için beyin cerrahı tarafından muayene edilmesi gerektiği söylendi.

Gelişme üzerine, Mehmet Özcan ve oğlu Yetiş Özcan'ın yakınları hastanede beyin cerrahı aramaya başladı. Doktor bulamayan hasta yakınları ile hastane yetkilileri arasında tartışma çıktı. Polisin müdahale ettiği olayın ardından hastanede beyin cerrahı bulamadıklarını ve görevli beyin cerrahına ulaşamadıklarını öne süren hasta yakınları, baba ile oğlunu özel bir ambulansla Düzce'deki özel bir hastaneye götürdüler.

Hastane başhekimi ne dedi?

Köroğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hüseyin İka, hastaneye yaralıların gelmesinin ardından görevli beyin cerrahlarının arandığını belirterek, "Yaralılar acil servise getirildikten sonra yetkililer durumu hastanemizde çalışan beyin cerrahı arkadaşlara telefonla bildirmişler. Arkadaşlarımız da yaralıların bilgisayarlı beyin tomografilerinin çekilmesini istemiş. Kendilerinin de hastaneye gelmek için yola çıktıklarını belirtmişler" dedi.

Belli bir süre sonra iki beyin cerrahının da hastaneye gelerek hastayı kontrol ettiğini kaydeden İka, hastalarla ilgilenmeme gibi bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

İka, "Hasta yakınları hastalarını Düzce'de bulunan özel bir hastaneye götürmek istedikleri için hastaneden yaralılarını aldılar. Başka bir sorun olduğu için değil" diye konuştu.

Bu haber toplam 1974 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim