• BIST 9043.44
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

4 ayda sigarayı bırakabilirsiniz

4 ayda sigarayı bırakabilirsiniz
Sigaradan kurtulmak isteyenlere kesin çözüm! Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'nde geçen yıl kurulan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) bünyesinde,.

Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'nde geçen yıl kurulan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) bünyesinde sigarayı bıraktırma amaçlı tedavi ve danışmanlık hizmeti verecek olan Sigara Bırakma Polikliniği hizmet vermeye başladı. Sigara bağımlıları 4 ay gibi kısa bir sürede sigarayı tamamen bırakabilecek.

Poliklinik ve çalışmaları hakkında bilgi veren Dr. Hatice Köroğlu, polikliniğe başvuruların artarak devam ettiğini söyledi.

İLAÇLA DA TEDAVİ
Şu anda yaklaşık 20 sigara bağımlısı için tedaviye başladıklarını kaydeden Dr. Köroğlu, "Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımız kendileri başvurularını yapıyor. Başvuru sahipleriyle ön görüşmemiz oluyor. Gerçekten sigarayı bırakmaya kararlı olan kişilerle çalışmaya başlıyoruz. Periyodik aralıklarla kendileriyle görüşmelerimiz oluyor. Görüşme sırasında gerçekten sigarayı bırakmak istemediğini ve bu konuda kararlı olmadığını tespit ettiğimiz kişiler için bu dönemi bir süre erteliyoruz. Görüşmelerimizde sigaranın zararları ilgili de çok ciddi bilgiler veriyoruz. Sağlık Bakanlığı'nın onayladığı sigarayı bırakmayla ilgili tedavi yöntemleri ve 3 çeşit ilacımız var. Eğer hastamız bu ilaca uygunsa, ilaca başlatıyoruz. Belli aralıklarla takip ediyoruz. Tam anlamıyla ilaçla destek, ya da yatarak bir tedavi değil, her yönüyle destekleyici bir tedavi uygulanıyor" dedi.

EN ERKEN 4 AY
Uygulanacak tedaviyle 4 ay gibi kısa bir sürede sigaranın bırakılabileceğini belirten Dr. Köroğlu, "Sigarayı bırakma süresi, bağımlılık süresi ve kişiye göre değişebilir. İlaç başlamışsa ortalama 12 hafta tedavi sürmekte. Bunun haricinde 6 aya veya 12 aya kadar izleyeceğimiz hastalar olacaktır. En erken 4 ayda sigara bırakılabilir" diye konuştu.

Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Feryat Demirhan ise, birçok ciddi hastalığın temelinde sigaranın yattığını belirterek, sigaradan kurtulmak isteyen bireylerin kendilerine başvurmasını istedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2967 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim