• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

4 bin TL maaşla 5 bin masaj uzmanı aranıyor!

4 bin TL maaşla 5 bin masaj uzmanı aranıyor!
4 bin mezun talebe yetişemiyor

Türkiye Masaj Enstitüsü Genel Müdürü Sertaç Ak, son yıllarda turizmin gözdesi haline gelen SPA merkezlerinin masaj uzmanlığını karlı bir meslek haline getirdiğini, açtıkları masaj enstitüsünden mezun olan kişilerin ise 2 ile 4 bin TL arasında maaşla işe başladığını söyledi. Ak, "Sektörde şu anda 5 bin kalifiye masaj uzmanı açığı var" dedi. Türkiye'deki masaj sektörüne ilişkin yaptığı açıklamada, eskiden birkaç işletme ve hamamlarda istihdam edilen masaj elemanlarının, şimdilerde otel, SPA merkezleri ve hastanelerin vazgeçilmez elemanları arasına girdiğini söyleyen Ak, masaj uzmanlığının karlı bir mesleğe dönüştüğünü kaydetti. Bu alanda yeterince uzman kişi bulunmadığına dikkat çeken Ak, sektörde Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı eleman oranının yüzde 5'i geçmediğini söyledi.

4 BİN MEZUN VERDİK, TALEBE YETİŞEMİYORUZ

Masaj Uzmanlığı'nın yeni dönemin altın meslekleri arasında yer aldığını savunan Ak, sektördeki uzman eleman ihtiyacını karşılamak üzere bir enstitü açtıklarını söyledi. Bu enstitüden mezun olan kişilerin, işe başlar başlamaz 2 bin ile 4 bin TL arasında maaş aldığını söyleyen Ak, "Sektörde şu an yaklaşık 5 bin kalifiye masaj uzmanı açığı var. Her gün en az 2 işletme arayarak yeni kayıt yaptıran öğrencileri bile işe almak için sıraya giriyor. Milyon dolarlık yatırımlar var, fakat bu işi hakkıyla yapan eğitimli eleman bulmak zor. Bugüne kadar 4 binden fazla mezun verdik hala taleplere yetişmekte zorlanıyoruz" dedi.

KURSİYERLERİMİZ ARASINDA HER KESİMDEN İNSAN VAR

Kursiyerlerin genellikle yan gelir ya da krizde işsiz kalma korkusu ile enstitüye kayıt yaptırdığına dikkat çeken Sertaç Ak, "İlk başta sınıf açmak istemedik. Fakat öyle çok talep aldık ki şaşırdık. Daha çok B planına ihtiyaç duyanlar geldi. Kursiyerlerimiz içinde özel sektör çalışanları, doktor, avukat, polis, öğretmen, ev hanımı ve öğrenci gibi her kesimden insan var" dedi. Kursiyerlerin elde ettikleri gelir karşısında, işlerinden ayrılarak masaj alanında kariyer yapmaya karar verdiklerini söyledi. Ak, "Bir yıl sonunda aylık gelirini 7-8 bin TL'ye çıkaran ve dünyaca ünlü turizm tesislerinden teklif alan öğrencilerimiz var. Mezunlar spor kulüpleri, oteller, SPA merkezleri Hastaneler, Rehabilitasyon merkezleri, Engellilere dönük kurumlar ve Psikolojik danışmanlık merkezleri gibi çok sayıda alanda istihdam ediliyor" bilgisini verdi.

EĞİTİMLER 2-4 AY ARASINDA SÜRÜYOR

Eğitim programını tamamlayan kursiyerlere uluslararası alanda geçerliliği olan yeterlilik belgesi verdiklerini açıklayan Sertaç Ak, "2 ile 4 ay arasında değişen sürelerde eğitimleri tamamlayan öğrenciler dünyanın her yerinde resmi olarak çalışma hakkına sahip oluyor. Geçtiğimiz aylarda Europass sistemine dahil olduk. Bu sistem sayesinde tüm Avrupa Birliği üye ülkeleri ve Türkiye arasında masaj uzmanlarımız rahatlıkla iş yapabiliyor. Örneğin Polonya'daki ya da İspanyadaki bir işletme Türkiye'deki elemanı istihdam etmesinin önü açıldı" şeklinde konuştu.

72 YAŞINDA BİLE KURSİYERİMİZ OLDU

Yetiştirdikleri öğrencilerin Taylandlılara Thai masajını öğrettiğini de dile getiren Ak, "Kanada'da Uzakdoğu'da bile mezunlarımız var. Dünyaca meşhur Thai masajını Taylandlılar yapar diye biliyoruz. Fakat Enstitüden mezun olup Tayland'da bu masajı yapan ve öğreten Türkler var" dedi. Kursiyerlerin Akademik ve uygulama eğitimleri aldığını anlatan Sertaç Ak, "Öğrenciler Tıp öğrencisi gibi İnsan anatomisini tanıyor. Masajın tüm ayrıntılarını uygulayarak yetişiyor. 18 yaşından 72 yaşına kadar öğrencimiz oldu. Kurs sonunda Hipokrat yemini gibi "Masaj Yemini' ediyoruz. Etik değerlerine saygılı elemanlar yetiştiriyoruz. Bazı mezunlar da kendi işini kuruyor. Aylık bin TL yatırımla küçük bir masaj salonu açmak mümkün" diye konuştu.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2354 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim