• BIST 9555.3
  • Altın 2485.93
  • Dolar 32.5279
  • Euro 34.8645
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

400 yataklı Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinin açılışı yapıldı

400 yataklı Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinin açılışı yapıldı
Edirne'de 400 yataklı Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi'nin resmi açılışı 3 bakan tarafından gerçekleştirildi.

60 dönüm açık alan üzerine inşa edilen, 400 yataklı ve kendi enerjisini üretebilen Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi'nin resmi açılışı 3 bakanın katılımıyla gerçekleşti. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı'nın da katıldığı açılışta konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine işaret ederek, 400 yataklı hastanenin bu medeniyet yolculuğunda önemli bir mihenk taşı olduğunu söyledi.

Bakan Müezzinoğlu, Nobel Ödülleri'nde kimya dalında büyük ödülü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar'ı hatırlatarak, “Dün itibariyle yaşadığımız bir mutluluk var. Nobel'de kimya ödülünü alan Prof. Dr. Aziz Sancar bey bugün bu ödülü aldı. Bu hocamız bu milletin bir evladı. Mardin'de 10 kardeşli, annenin babanın okuma yazma bilmediği ama Mardin'den Amerika'ya giden, bugün tıp alanında özellikle kanser tedavisindeki ilaç üretimine önemli katkı sağlayacak DNA'nın kendini yenileyebilmesi ve tedavi edebilmesi ve genin koruyabilmesiyle ilgili kimya alanında aldığı ödül bizim için bir onurdur, gurur kaynağıdır. Bu onuru bize yaşatan Aziz Sancar hocamıza teşekkür ediyoruz. Ama bu konuda bir eksiklik hissediyoruz. Bu bilim insanının, araştırmalarını Türkiye'de yapabilmesi için gerekli altyapısını kuramamanın eksikliği. 50 yıldır Amerika'nın yaptıklarını neden bu millet yapmadı? Neden kendi evlatlarını yurt dışında beynini, gönlünü ve vizyonunu oralardan bize ödül olarak sundu? Bu bizim bir eksikliğimiz ve bunu görüyoruz. Bu eksikliği kapatabilecek her türlü altyapıyı kurduk ve bu anlamda üniversitelerimizle, AR-GE laboratuvarlarımızla, araştırmaya ve bilime verdiğimiz maddi manevi kalkınmalarla, şifa dağıtımının bilimsel üretimini de yapabilen bir noktaya inşallah ülkemizi hep beraber taşıyacağız” dedi.

112 Personeline İşaret Dili Uygulaması

Müezzinoğlu, konuşmasında sağında ve solunda işitme engelliler için işaret diliyle tercüme yapan biri 112 personeli, biri ise işaret dili hocasına dikkat çekti. Edirne'deki 112 personelinin işaret dili eğitimi aldığının altını çizen Müezzinoğlu şöyle konuştu:

“Bakınız, sağımda solumda iki tane genç arkadaşım var. Bunlar işaret diliyle burada bir tane bile işitme engelli vatandaşımız varsa bu söylemlerden mağdur olmaması için işaret diliyle onlara anlatıyor. Bir tanesi profesyonel ama bir tanesi de 112 Acil çalışanımız. 112 elemanımız acil çağrıya gittiğinde karşısındaki engelliyse, yani işitme kaybı varsa, 112 elemanımız onunla irtibatı bu yolla sağlayacak. Çünkü ilk bilgi önemli. Şu anda Edirne’mizde 112 çalışanlarımız, işitme engelliler için iletişim olan işaret dilini öğrendiler. Onları tebrik ediyorum. Şimdi bir grupta hastalarımızla iletişim kuran hastalarımızı karşılayan, kayıt yapan arkadaşlarımıza bunu öğretiyoruz. İnşallah Edirne'deki bu eğitim Türkiye projesi olarak diğer yerlerde de uygulanacak.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4003 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim