• BIST 9079.97
  • Altın 2322.672
  • Dolar 32.3501
  • Euro 34.8436
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

45 günde 4 doktor bıçaklı saldırıya uğradı

45 günde 4 doktor bıçaklı saldırıya uğradı
Türk Sağlık-Sen tarafından Türkiye'de sağlık çalışanlarına yönelik son dönemde yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili olarak araştırma yapıldı.

Araştırma kapsamında 1 Ağustos – 15 Eylül 2013 tarihleri arasında kamuoyuna yansıyan 20 sağlıkta şiddet vakası incelendi. Araştırmaya göre sağlık çalışanlarına şiddette fiziksel darp yerini ağır yaralama ve bıçaklı saldırılara bırakmaya başladı.

45 Günde 4 Bıçaklı Saldırı
45 günde gerçekleşen 20 şiddet olayının sağlık çalışanları 4 kez bıçaklı saldırıya maruz kaldı. Demir çubuklarla ve kalabalık grupların saldırısına uğrayan 3 sağlık çalışanı yoğun bakımda tedaviye alındı. 2 doktorun parmağı kırıldı.

En Fazla Doktorlar Şiddet Mağduru
Araştırmaya göre kamuoyuna yansıyan 20 olayın 12'sinde doktorlar şiddete maruz kaldı. 6 olayda ambulans görevlileri şiddete uğrarken, 1'er olayda hemşire ve sağlık memuru şiddete uğradı.

Şiddeti Gerçekleştirenler Hasta Yakınları
Türk Sağlık-Sen'in yaptığı çalışmaya göre yaşanan 20 şiddet olayın 12'ü hasta yakınları tarafından gerçekleştirildi. 7 olay hastalar tarafından 1 saldırı olayı ise yol verme nedeniyle 2 vatandaş tarafından yapıldı.

Şiddetin Nedeni Erken Tedavi İsteği
Yapılan incelemeye göre hastanelerde yaşanan olaylarda erken muayene ve tedavi olma isteğinin karşılanmaması öne çıktı. Ambulanslarda şiddete başvurma nedeni ise genellikle ambulansın geç geldiği iddiası oldu.

2 doktor Bıçakla Yaralandı. 3 Çalışan Yoğun Bakımda Tedavi Gördü
Kamuoyuna yansıyan şiddet olaylarının hepsinde de sağlık çalışanları darp uğradı. 20 olayda yaklaşık 40 sağlık çalışanı şiddete uğradı. 4 bıçaklı saldırı yaşandı. 1 olayda 3 sağlık çalışanı demir levyelerle dövüldü. Darp olayları sonucunda 2 doktor bıçakla yaralandı. 2 doktorun parmağı kırıldı. Şiddet olayları sonucunda 3 sağlık çalışanı da yoğun bakımda tedavi gördü.

Yaşanan şiddet olayları ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci "Sağlıkta şiddet acilen çözülmesi ve en aza indirilmesi gereken bir konudur. Artık şiddet boyut değiştirmeye başladı. Darpta sınırlar aşıldı. Bıçaklamalar ve komalık edene kadar ağır darp olayları görülmeye başlandı. Uzun zamandır dile getirdiğimiz tutuklu yargılama, şiddet uygulayanların sağlık hizmetini cebinden ödemesi ve caydırıcı güvenlik önlemlerinin arttırılması gibi tedbirler süratle hayata geçirilmelidir. Daha vahim tablolar görülmeden artık şiddete dur denilmelidir" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2717 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim