• BIST 8910.2
  • Altın 2238.527
  • Dolar 32.3411
  • Euro 35.1294
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 19 °C

473 öğrenci zehirlendi, herkes yardım için seferber oldu

473 öğrenci zehirlendi, herkes yardım için seferber oldu
Rize'de 473 öğrenci üniversite kampüsü yemekhanesiyle Kredi Yurtlar Kurumu'na ait öğrenci yurdunda yedikleri akşam yemeğinden zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.


Rize'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kampüsünde yedikleri yemekten zehirlenen ve gece hastanelere başvuran öğrencilerin sayısı 473'e ulaştı.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, gece boyu hastanelere başvuran öğrenci sayısının 473 olduğu açıklandı. Mide bulantısı ve kusma şikayetiyle Rize Devlet Hastanesi'ne başvuran 313 öğrenciden 311'inin, Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran 160 öğrenciden de 156'sının taburcu edildiği, servise alınan 6 öğrencinin ise tedavilerinin sürdüğü açıklandı.

SAĞLIK PERSONELİ GECE GÖREVE ÇAĞRILDI

Rize’de üniversite öğürencileri gıda zehirlenmesi şüphesiyle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Rize Devlet Hastanesi’ne başvurmayı sürdürüyor. Rize İl Sağlık Müdürlüğü ‘Acil’ koduyla doktor, hemşire ile sağlık personellerini hastanelerde görev başına çağırdı. Rize’deki 2 hastanede artan başvurular nedeniyle yoğunluk yaşanıyor.   

RTEÜ REKTÖRÜ: GIDA ZEHİRLENMESİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Karaman, kampuste öğlen yemeği yiyen öğrencilerin rahatsızlandığını ve hastanelere başvurmayı sürdürdüğünü ve müdahale edildiğini söyledi. Karaman, olayın neden kaynaklandığının araştırılmaya başlandığını da ifade etti.

ÖĞRENCİLER ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜNDEKİ YEMEKTEN ZEHİRLENDİ

Rize'de zehirlenme şüphesiyle hastanelere kaldırılan öğrencilerin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Kampusu'nda öğlen yemek yediği ve saat 16:00'dan itibaren rahatsızlanmaya başladıkları ortaya çıktı. Öğrencilerin üniversiteden ayrıldıktan sonra kaldıkları yurtlarda rahatsızlandığı ve hastanelere başvurmaya başladığı belirlendi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Rize İl Müdürü Necmettin Yavaşi, öğrencilerin zehirlenmesi olayı ile ilgili açıklamada bulundu. Öğrencilerin yurtta değil, kampus de yedikleri öğlen yemeği sonrası rahatsızlanmaya başladıklarını ifade eden Yavaş şunları söyledi:
"Öğlen üniversite kampusunda yemek yediler sonra yurtlarına döndüler. Saat 16.00'dan sonra karın ağrısı ve ishal şikayeti ile bize başvurdular. Öğrencileri hastanelere sevk ettik. Yurtlarda ve evlerde de kalan öğrencilerde var. Üniversite kampusunda yedikleri yemekten dolayı şikayetleri oldu. Tedavileri sürüyor. Sağlık ekipleri müdahale ediyor. Ciddi bir durum yok. Şikayetleri azalanlar taburcu ediliyor. Ailelerinin endişe etmesine gerek yok. Doktorlar gıda zehirlenmesi olduğunu söylüyorlar."

 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2060 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim