• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 15 °C

48 saat dondurup hayata döndürdüler

48 saat dondurup hayata döndürdüler
Geçirdiği kalp krizi yüzünden kalbi duran Bülent Sönmez, bir umutla donduruldu. Sönmez 48 saat sonra gözünü açtığında kendini 20 yaşında buldu. Evdeki çocuklarını bile hatırlamayan Sönmez, 6 ay sonra hafızasından uçup giden 20 yılı hatırladı.

Geçirdiği kalp krizi yüzünden kalbi duran Bülent Sönmez, bir umutla donduruldu. Sönmez 48 saat sonra gözünü açtığında kendini 20 yaşında buldu. Evdeki çocuklarını bile hatırlamayan Sönmez, 6 ay sonra hafızasından uçup giden 20 yılı hatırladı.

Ankara’da yaşayan Bülent Sönmez (41), 8 ay önce kol ağrısı şikâyetiyle gittiği hastanede kalp krizi geçirdi. Doktorların tüm çabalarına rağmen kalbi çalışmayan Sönmez, son çare olarak donduruldu. Halk arasında ‘soğutma’ olarak da bilinen ‘Terepotik Hipotermi’ yöntemi Sönmez’in kalbini yeniden çalıştırdı.

İLK EVLENDİĞİ ZAMANA DÖNDÜ

Sibel Sönmez (40) gözlerinin önünde kalp krizi geçirip biyolojik olarak ölen kocasının 2 gün dondurulup yeniden yaşatıldığına hâlâ inanamıyor. Dualar ve gözyaşıyla geçen 48 saati unutamayan Sönmez, kocasının gözlerini açtığı anı ise şöyle anlatıyor; “Eşim gözünü açtı ‘Çok şükür’ dedim. Ama bir tuhaflık vardı. Bülent benim dışımda kimseyi hatırlamıyordu. Çocuklarını bile. Geçmişe dönmüştü. 20 yaşında yeni evlendiğimiz zamandaydı. O zaman yaptıkları şeyleri yapıyordu” dedi. Hemen doktorları çağıran Sönmez, hekimlerden “Bu çok normal. Geri döndürmelerde böyle olaylar yaşanabiliyor” cevabını aldı. İyileşme sürecinin hastaya göre değiştiği de açıklanan Sönmez, “Film gibiydi her şey.

Bir anda kendisinin 20 yaşında olduğunu düşünen bir eşim oldu. Bunu da geçtim evde bizi bekleyen 2 çocuğuna bunu nasıl anlatacaktım? Önce alıştırma yaptım. Çareyi fotoğrafları göstermekte buldum.  Onu bu olaya inandırmak çok zamanımı aldı” diye konuştu.

HUYU DEĞİŞTİ

Kocasının huylarında değişiklikler olduğunu da kaydeden Sönmez,  “Sigarayı yıllar önce bırakmıştı. Ama kendisini 20 yaşında sandığı için tekrar sigara içmeye başladı. Mülayim biriyken aksi, huysuz biri oldu. Bu haliyle Bülent’le bir anda 3 çocuğum oldu. Bülent’in bu hatırlamama hali 6 ay sürdü” diye konuştu.

VÜCUT ISISI DÜŞÜRÜLÜYOR

Uzman Dr. Ömer Zühtü Yöndem, bu tür vakalarda zamanla yarıştıklarını belirterek, “Yerinde ve doğru yapılan ilk müdahale hayat kurtarır. Hızlı hareket etmek çok önemli. 24 saat boyunca dondurulan hastaları izliyoruz. Bu süre uzaya da biliyor. Bu şekilde sadece bizim hayata döndürdüğümüz 19 kişi var” dedi.  Dondurulan  kişilerin geçmişe gitme durumlarının olduğuna dikkat çekti.

ÖLDÜĞÜNÜ DUYUNCA AĞLADI

Hafızasının 6 ay sonra yerine geldiğini anlatan Bülent Sönmez, “Bir gün ne olduğunu anlamadığım halde çocuklarım bana mesafeli geldi. Eşim yaşımı sorduğunda, söyledim. Doğru söylemişim. ‘Şükür’ diyerek boynuma sarıldılar. Her şeyi anlattılar. Öldüğümü sonra Rabbimin izniyle tekrar nefesime kavuştuğumu duyunca gözyaşlarıma hakim olamadım” şeklinde konuştu.

FATMA EREN - BUGÜN GAZETESİ

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8234 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim