• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 14 °C

4924 sayılı Kanuna göre Sözleşmeli Statüye Geçiş hakkında duyuru

4924 sayılı Kanuna göre Sözleşmeli Statüye Geçiş hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından 4924 sayılı Kanuna göre Sözleşmeli Statüye Geçiş hakkında duyuru yayımlandı.

DUYURU

Genel Sekreterliklerden Kurumumuza gelen taleplerden, kadrolu çalışan tabip ve uzman tabiplerin 4924 sayılı Kanuna göre sözleşmeli statüye geçiş işlemlerinde tereddütler yaşandığı anlaşıldığından, aşağıda belirtilen hususlarda açıklama yapılması gerekli görülmüştür.

1- Kadrosu sadece Kurumumuza bağlı hastanede bulunan personelin sözleşmeli statüye geçiş talebi değerlendirilebilecek olup, kadrosu Kurumumuza bağlı hastanede olmayanların talebi değerlendirmeye alınmayacaktır.

2- Eğitim görevlisi, başasistan, uzman tabip ve tabip unvanında Devlet memuru olarak çalışmaktayken bu Kanun çerçevesinde sözleşmeli personel statüsüne geçenler, sözleşmelerinin bitiminde istekleri halinde 657 sayılı Kanunun ilgili hükümlerine göre söz konusu statüye geçerken çalıştığı il emrindeki Kurumumuza ait boş Devlet memurluğu kadrolarına naklen atanırlar. Ancak, durumlarına uygun kadronun bulunmaması ve ilgilinin talebi halinde Kurumumuzun uygun göreceği il emrindeki Bakanlığa ait boş Devlet memurluğu kadrolarına naklen atanırlar.

3- Kurumumuza bağlı Eğitim ve Araştırma hastanelerinde eğitim görevlisi ve başasistan olarak görev yapan hekimlerin, vize cetvelindeki pozisyonlardan “uzman tabip” unvanında sözleşmeliye geçişleri yapılabilecektir. (Kurumumuza vize edilmiş sözleşmeli eğitim görevlisi ve başasistan pozisyonu bulunmamaktadır.)

4- 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Birlik emrinde sözleşmeli yönetici olarak görev alanların anılan Kanuna göre sözleşmeli statüye geçiş yapabilmeleri için başvuru aşamasında talepleri alınabilecek olup, ancak atama sırasında 663 sözleşmelerini feshederek kadrolu görevlerine dönmeleri gerekmektedir.

5- Kadrosu Kurumumuza bağlı hastanede olup, 5258 sayılı Kanuna göre aile hekimliğine geçen hekimlerin de sözleşmeli statüye geçiş yapabilmeleri için başvuru aşamasında talepleri alınabilecek, ancak atama sırasında aile hekimliği sözleşmelerini feshederek kadrolu görevlerine dönmeleri gerekmektedir.

6- Uzman Tabip (İlk ve Acil Yardım) unvan/branşında çalışan kadrolu personelin ÇKYS/İKYS den sözleşmeli statüye geçişi, 4601 (acil tıp) branş kodu seçilerek yapılacaktır.

İlgililere Duyurulur. 

 

4924 Sayılı Kanuna Göre Sözleşmeli Statüye Geçiş Rehberi

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından 4924 Sayılı Kanuna Göre Sözleşmeli Statüye Geçiş Rehberi ve sözleşme metni yayımlandı.

Mail Count

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9057 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim