• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 27 °C

4/B statülü personelin beklediği düzenleme hazır

4/B statülü personelin beklediği düzenleme hazır
4/B statüsünde çalışan sözleşmeli personelin sabırsızlıkla beklediği düzenlemeyi kapsayan yönergenin kısa bir sürede kamuoyuna açıklanacağı bildirildi. Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun ile yaptığı görüşme sonrası, düzenlemenin

4/B statüsünde çalışan sözleşmeli personelin sabırsızlıkla beklediği düzenlemeyi kapsayan yönergenin kısa bir sürede kamuoyuna açıklanacağı bildirildi. Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun ile yaptığı görüşme sonrası, düzenlemenin önümüzdeki günlerde açıklanacağını duyurdu.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile görüşen sendika yönetcileri, hem 4/B'lilerin hem de 4924 kapsamında çalışan sözleşmeli personelin beklentilerini karşılayacak düzenlemenin bir an önce çıkarılması konusundaki taleplerini dile getirdi. Sağlık-Sen Bursa İl Başkanı Yusuf Bedir, yaklaşık 50 bin çalışanı ilgilendiren düzenlemede 4/B'lilerin eş ve sağlık durumu mazereti tayini, becayiş, askerlik ve ücretsiz doğum izni sonrası işe başlama gibi konuların yeraldığını söyledi. Bedir, iki haftalık bir süre zarfında çıkması beklenen yönergede eş durumu tayini ve becayiş için belirli tarihler öngörüldüğüne dikkat Çekerek, hali hazırda eş durumu tayini ve becayiş beklentisi içinde olan binlerce çalışanın taleplerinin, bir kereye mahsus olmak üzere, yönergenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren karşılanacağını söyledi.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN HAZIRLADIĞI YÖNERGENİN AYRINTILARI


Doğum ve Askerlik Dönüşü İşe Başlama: Doğum ve askerlik sebebiyle hizmet sözleşmesini fesheden sözleşmeli personel; sözleşmesinin feshi sebebiyle iş sonu tazminatı almamış bulunması ve doğum sebebiyle hizmet sözleşmesini feshedenlerin, doğum izninin bitiminden itibaren en geç bir yıl; askerlik sebebiyle hizmet sözleşmesi feshedilenlerin ise terhis tarihinden itibaren en geç otuz gün içinde yeniden istihdam edilmek üzere İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvurması halinde ayrıldığı kurumda otuz gün içinde göreve başlayabilecek. Ayrıca, yönergenin yürürlüğe gireceği tarihten önce doğum veya askerlik nedeniyle sözleşmesini fesheden personel de eklenecek geçici madde ile göreve dönebilecek.

Eş Durumu Nedeniyle Tayin: Personelin eş durumuna bağlı kurum içi yer değişikliği talebi; vizeli olduğu birimde fiilen en az bir yıl çalışmış olması, geçiş yapacağı hizmet biriminde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunması ve kamu personeli olan eşin, kurum içi görev yeri değişikliği mümkün olmayan veya mevzuatı uyarınca zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan bir görevde bulunması kaydıyla yerine getirilecek. Boş vizeli pozisyonlar bakanlıkça Şubat ayında ilan edilecek .Şartları tutan ve gitmek istediği ilde boş pozisyon bulunan personel eş durumu nedeniyle tayin talebinde bulunacak. Personele gitmek istediği il içersinde boş olan kurumlardan 5 tercih hakkı verilecek ve müracatları uygun olan personelin atamaları Haziran ayı sonuna kadar bakanlıkça yapılacak. Eş durumu tayininden asker ,hakim, savcı,polis gibi zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan bir görevde bulunan personel, mecburi hizmetten dolayı ataması mümkün olmayan çalıştığı kurumun eşinin bulunduğu ilde teşkilatı olmaması nedeniyle yada kurum içi görev yeri değişikliği mümkün olmayan görevlerde bulunanların eşleri faydalanabilecek.

Becayiş: Aynı unvan ve hizmet niteliklerini haiz sözleşmeli personelin kurum içi karşılıklı yer değiştirme talepleri, pozisyonunun vizeli olduğu birimde fiilen en az bir yıl çalışmış olmaları şartıyla yerine getirilecek. Becayiş talebinde bulunan personel Ekim ayında müracat edecek, becayiş talepleri komisyonca değerlendirilip Aralık ayında gerçekleştirilecek.Becayiş yapan personel yeni yıl itibariyle sözleşmesini yeni kurumuyla yapacak. Ayrıca becayiş yapan personele 5 gün izin verilecek.

Sağlık Durumuyla Mazeret Tayini: Sağlık sebebine bağlı kurum içi yer değişikliği mazeret süresince geçerli olmak üzere, personelin geçiş yapacağı hizmet biriminde boş pozisyon bulunması, kendisi, eşi ve çocukları ile mevzuat uyarınca bakmakla yükümlü olduğu ana ve babasının hastalığının tedavisinin mümkün olmadığı Sağlık Bakanlığı'na bağlı eğitim hastanelerinden alacağı sağlık kurulu raporuyla belgelendirmesi halinde komisyonca değerlendirilip yerine getirilebilecek.

Haberler

Bu haber toplam 1954 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim