• BIST 9039.77
  • Altın 2298.627
  • Dolar 32.3159
  • Euro 35.1084
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

4x4'lük müjde

4x4'lük müjde
4B'li sağlık ve eğitim personeline iyi haber. Sözleşmeli personel asker dönüşü işe başlayacak, becayiş hakkı tanınacak ve kadroya alınacak.

4B'li sağlık ve eğitim personeline iyi haber. Sözleşmeli personel asker dönüşü işe başlayacak, becayiş hakkı tanınacak ve kadroya alınacak.

1- Türk Sağlık-Sen yöneticileriyle görüşen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 4B'li personele müjde verdi. Sözleşmeli personel askerlik ve doğum dönüşü işe başlayabilecek.

2- Bakan Recep Akdağ, becayiş sorununun da çözümlenmesi için bir an önce düğmeye basacak. Üstelik bu durum sadece sağlıkçıları değil, eğitimcileri de kapsayacak.

3- Eş durumundan tayin olanlara da müjde. Akdağ, sözleşmeli personelin memur eşini yanına getirerek sorunun çözüleceğini ve çalışmalara başladıklarını söyledi.

4- 4924'lü personelin kadroya geçmesi ve tayin olması için konulan süre, 4B'liler için de değerlendirilecek. Böylelikle, sözleşmeli personele kadro imkanı doğacak.


 


Bakan'dan 4 müjde

Türk Sağlık-Sen yöneticileriyle görüşen Sağlık Bakanı Akdağ, sözleşmeli personele asker dönüşü işe başlama ve becayiş hakkı tanınacağını açıkladı. Müjde eğitimcileri de kapsadı.

Türk Sağlık-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Başkan Önder Kahveci'nin başkanlığında Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ı ziyaret etti. Bakan Akdağ da, 4B maddesine göre çalışan sözleşmelilere müjdeli haberler verdi. İşte Akdağ'ın bizzat kendi ifadeleriyle sözleşmelilere tanınan yeni haklar:
1- Askerlik sorunu: Sözleşmelilerin doğum sonrası göreve başlama sorunu çözüldü. Dava açanlar, askerlik dönüşü işe başlayabiliyor. Bir yazı ile bunu genele yayacağız, "Bu kişileri işe başlatın" diyeceğiz.
2- Becayiş hakkı: 4B'li çalışan personele becayiş hakkı tanınmalıdır. Biz de becayiş sorununun bir an önce çözülmesini istiyoruz.
3- Eşler buluşuyor: Eş durumu tayini ile sözleşmeli personelin memur eşini yanına getirmek süretiyle sorunu çözebiliriz.
4- Kadro geliyor: 4924'lü personelin kadroya geçmesi ve dolayısıyla tayin olması için konulan süre 4B'liler için de değerlendirilecek. Böylece belli bir süre sözleşmeli çalışanlara, kadro imkanı doğacak.

NÖBETE EK ÜCRET
Akdağ, sözleşmeli personelin yanı sıra tüm memurları ilgilendiren müjdeler de verdi. Sosyal Güvenlik Kurumları'nın eczanelerle anlaşmasıyla birlikte memurların istedikleri eczaneden ilaç temin edeceklerini belirten Akdağ, tedavi yardımlarının ödenmesi için gerekli girişimlerde bulunacağını ifade etti. Ayrıca nöbet ücretlerinin çok düşük olmasının hatırlatılması üzerine Akdağ, "İdari hizmetler sınıfındaki personel nöbet ücreti alacak" açıklamasını yaptı.

***
Bu haber toplam 1866 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim