• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

5 organ nakledilen Refiye Türkiye'ye dönmek için gün sayıyor

5 organ nakledilen Refiye Türkiye'ye dönmek için gün sayıyor
Amerika'da 5 organ nakli birden olan milyonda bir görülen Tekirdağlı Gardner sendromu hastası Refiye Yılmaz uzun tedavilerin ardından sağlığına kavuştu.

Amerika'da 5 organ nakli birden olan milyonda bir görülen Tekirdağlı Gardner sendromu hastası Refiye Yılmaz uzun tedavilerin ardından sağlığına kavuştu. Sağlık Bakanı'nın desteği ile Amerika'ya giden genç kız, Türkiye'ye dönmek için artık gün sayıyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından 14 Nisan 2013 tarihinde Amerika'daki Miami Jackson Memorial Hastanesi'ne gönderilen Tekirdağlı Yılmaz'a 11 Ağustos 2003 tarihinde aynı anda mide, 12 parmak bağırsağı, pankreas ve kalın bağırsak ve ince bağırsak nakli yapıldı. Bir hafta içinde 3 ameliyat olan Refiye'nin organları vücuduna uyum sağladı.

İlk ameliyatta 4 organı değiştirilen Refiye'nin bir buçuk gün süren ameliyatın sonunda aynı anda mide, 12 parmak bağırsağı, pankreas ve kalın bağırsak olmak üzere 4 organ nakli yapıldı. Ameliyattan sonra bir süre uyutulan Refiye gözleri açmadan 2 ameliyat daha oldu. 2 gün sonra ikinci ameliyatını olan Refiye'nin ince bağırsağı değiştirildi.

Bu ameliyatların ardından ise Refiye'nin son ameliyatta dalağı alındı. Bir haftalık sürecin ardından Refiye gözlerini açtı. Normal hayatına dönen Refiye'nin hastanede sürekli tetkik ve kontrolleri yapılıyor. Refiye anne ve babasıyla birikte nakil sonrası enfeksiyon kapmaması için tedavisi devletin kiraladığı evde devam ediyor. 2 ay içinde Türkiye'ye dönüş yapacak olan Refiye, ükesine dönmek için gün saymaya başladı. 2 ay sonra ailesi ile Türkiye'ye gelecek olan genç kız, yaklaşık bir yıl sonra bu kez ince bağırsağının içeri alınması için yeniden Amerika'ya gidecek.

Kızının tedavi olmak için 14 Nisan 2013 tarihinde annesi Esma Yılmaz ile Amerika'ya gittiğini ifade eden Baba Mustafa Yılmaz, "Amerikaya pasaportumda oluşan sıkıntılardan dolayı ben gidememiştim. Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'nın destekleri ile Amerika'ya vize alabildim. Kızımın sağlık durumu çok iyi. Yakın bir zamanda ülkemize döneceğiz" ifadelerini kullandı.

Kendisine desteklerini esirgemeyenlere teşekkür eden Refiye Yılmaz, "Allah'ıma çok şükür sağlığıma kavuştum. Çok sevdiğim ülkeme ve arkadaşlarıma dönmeyi iple çekiyorum. Derdime derman olan Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu ve ekibine sonsuz teşekkür ediyorum. Tedavim olumlu sonuçlar verdi. İnşallah daha da iyi olacak. Kısa süre içinde Türkiye'ye döneceğim" diye konuştu.

refiye-yilmaz.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2995 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim