• BIST 9674.32
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 24 °C

5. Sağlık Turizmi Kongresi Ankara'da yapıldı

5. Sağlık Turizmi Kongresi Ankara'da yapıldı
Türkiye Sağlık Turizmi Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi’nin Beşincisi 18-21 Kasım 2012 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirildi.

Türkiye Sağlık Turizmi Derneği tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi’nin Beşincisi 18-21 Kasım 2012 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirildi.

Her yıl bir önceki yıldan daha geniş katılımla ve daha fonksiyonel bir şekilde gerçekleşen Sağlık Turizmi Kongresi'ne Dünyadan ve Türkiye'den başta Sağlık Turizmi Sektörünün önemli temsilcileri olmak üzere, hükümet temsilcileri, Sağlık Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı üst düzey bürokratlarının geniş katılımı ile gerçekleşen Kongreye katılım yoğun oldu.

5. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi, Türkiye’nin büyük potansiyelinin sektörde yatırım yapan kuruluşlara yeni fırsatlar oluşturması için etkin bir zemin oluşturuyor. Komşu ülkeler, Ortadoğu, Orta Asya, Balkanlar, Avrupa, Kuzey Afrika ülkelerinden ve ABD’den gelen konuklarla Türkiye’de Sağlık Turizmi yatırımcıları arasında büyük iş bağlantıları yapma fırsatı sunan Kongreye Yurtdışından Firma temsilcileri de yoğun şekilde ilgi gösterdi.

Geniş katılımla ve fonksiyonel bir şekilde gerçekleşen Sağlık Turizmi Kongresi; Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Konuk Ülke Bakanları, Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Paç, Sağlık Yönetimi ve Eğitimi Derneği (SAYED) Başkanı Prof. Dr. Hayreddin Yekeler ile dünyadan ve Türkiye’den Sağlık Turizmi Sektörünün önemli temsilcilerinin geniş katılımıyla gerçekleşti.

Kongrede konuşan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, insanların yaşadığı yerde sağlık hizmeti almasının esas olduğunu, ancak dünya gerçeklerinin her zaman bununla bağdaşmadığını belirtti.

Türkiye´nin dünyada sağlık turizminde gözde ülkeler arasında bulunduğunu, 10 yıl önce uygulanmaya başlanan Sağlıkta Dönüşüm Programı öncesinde Türkiye'den hastaların ABD ve Avrupa´ya tedavi için gittiğini ifade eden Bakan Akdağ, "Şimdi Türkiye sağlık turizminde dünyada ilk 10 ülke arasında ve hızla yükseliyor" dedi.

Yılda 200 bine yakın kişinin Türkiye'de tedavi olduğunu, bunların yarısını tatil için Türkiye'ye gelip rahatsızlananların, diğer yarısını ise sadece tedavi için gelenlerin oluşturduğunu anlatan Bakan Akdağ, siyasi ve ekonomik istikrarın Türkiye'yi cazibe merkezi haline getirdiğini vurguladı.

Sağlık hizmetlerinin çok yüksek seviyelere çıktığına dikkati çeken Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Türkiye'de birçok işlemin diğer ülkelere göre hem daha kaliteli hem de daha ucuza yapıldığını belirtti.

Sağlık serbest bölgeleri kurmak üzere kanun yaptıklarını, Ekonomi Bakanlığı ile konunun detayları üzerinde çalıştıklarını bildiren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Yatırımcılara vergi indirimi yapıldığını ve tanıtım desteği verildiğini, bu alanda yatırım yapmak isteyenlere, destinasyonların tanıtımında ve ortak potansiyelin ortaya konmasında ortak çalışma yapmaları" çağrısını dile getirdi.

Kongrede konuşma yapan Ankara Valisi Alâaddin Yüksel de "5. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi’nin, Türkiye’nin büyük potansiyelinin sektörde yatırım yapan kuruluşlara yeni fırsatlar oluşturması için etkin bir zemin oluşturduğunu" belirtti.

Vali Yüksel 21. yüzyılın tam anlamıyla bir turizm çağı olacağını, turizmin ülkelerin kalkınmasında son derece etkili bir sektör olduğunu ifade ederek "Turizmi iyi algılayan, iyi tartışan toplumlar dünyayla buluşmaktadır. Ankara'da bundan sonra turizmi çok daha yüksek sesle konuşacağız. Termal ve sağlık turizmini yan yana getireceğiz, Ankara'nın bu endüstriden hak ettiği payı almasını mutlaka sağlayacağız" diye konuştu.

Yüzyılın en özgün sektörlerinden birisinin turizm olduğunu ısrarla vurgulayan Vali Yüksel, "Dünyada yılda 1 milyar insan seyahat ederek takriben 850 milyar dolar para harcamaktadır. Seyahat endüstrisinde bu gelişmeler olurken Ankara’da şimdi ve derhal yapılması gereken rekabet avantajının kullanılmasıdır. Bunu yapmanın yegane yolu da Ankara’nın destinasyon kalitesinin artırılmasıdır." dedi.

Avrupa'da nüfusun gittikçe yaşlandığını ve bu insanların gelirlerinin önemli bir bölümünü sağlık ve bakımlarına harcadıklarına dikkat çeken Vali Yüksel, "Bu paraları sağlık turizmi vasıtasıyla Ankara ekonomisine kazandırmamız gerekmektedir. Dünya şehri olma iddiasında olan Ankara’nın bu küresel gerçeğin dışında kalması gaflet ve dalalet olur." dedi.

Engin tarihi, muhteşem tabiatı, üniversiteleri, kültür potansiyeli, halkının eğitim seviyesinin yüksekliği ve ulaşım kolaylıkları itibariyle Ankara'nın potansiyelinin artık herkes tarafından fark edilmesi gerektiğini kaydeden Vali Yüksel, "Hiçbir şey için geç kalınmış değildir, Ankara'da el ele tutuşacağız, ortak akılda buluşacağız ve sağlık turizminde de markalaşmak suretiyle Ankara'yı dünya ile muhakkak buluşturacağız."dedi.

Vali Yüksel konuşmasının sonunda "Daha önce ikişer defa Antalya ve İstanbul’da yapılan kongrenin beşincisinde, Sağlık Turizmi Sektörünün önemli temsilcilerini Ankara'da ağırlamaktan duyduğu mutluluğu" dile getirerek "Ankara, sağlık turizminin de Başkenti olmayı fazlasıyla hak etmektedir." dedi.

KONGRE ONURSAL BAŞKANLARI

Zafer ÇAĞLAYAN / T.C. Ekonomi Bakanı
Ertuğrul GÜNAY / T.C. Kültür ve Turizm Bakanı
Prof. Dr. Recep AKDAĞ / T.C. Sağlık Bakanı
Prof. Dr. Cevdet ERDÖL / TBMM Sağlık, Aile ve Sosyal İşl. Komisyonu Bşk.

KONGRE BAŞKANI

Prof. Dr. Nihat TOSUN / Sağlık Bakanlığı Müsteşarı

KONGRE YÜRÜTME KURULU BAŞKANI

Prof. Dr. Mustafa PAÇ / Sağlık Turizmi Derneği Genel Başkanı ve Türkiye Yüksek İhtisas E.A. Hastanesi Başhekimi

KONGRE GENEL SEKRETERLERİ

Feyzullah AKBEN / Sağlık Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi
Enginer BİRDAL / Sağlık Turizmi Derneği Üyesi ve Sağlık Bakanlığı Müşaviri

YÜRÜTME KURULU

Doğan ACAR / Ankara Kültür ve Turizm İl Müdürü
Dr. Dursun AYDIN / Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizmi Daire Başkanı
Dr. Kemal AYDIN / Sağlık Bakanlığı Dış İşleri ve AB Genel Müdürlüğü
Dr. Hüseyin ÇAĞIL / Sağlık Turizmi Derneği G. Başkan Yardımcısı
Savaş ÇOLAKOĞLU / TÜROFED Genel Sekreteri
Dr. Filiz ÇEVİRME / OHSAD Genel Koord. ve Sağlık Turizmi Der.Yön. K. Üyesi
Dr. Seraceddin ÇOM / Ankara Sağlık İl Müdürü

 

Elektronik Haber Ajansı (e-ha)

Bu haber toplam 5332 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim