• BIST 9057.89
  • Altın 2292.138
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0981
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

500 TL ‘kateter parası’ isteyen doçent doktor tutuklandı

500 TL ‘kateter parası’ isteyen doçent doktor tutuklandı
24 yaşındaki hastası Yeşim K.’nın bacağındaki varis genişlemesini tedavi etmek için 500 TL. ‘Kateter’ parası isteyen doktor Y.Ö. tutuklandı.

Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan Doç. Dr. Y.Ö., bir hastasının bacağındaki varis genişlemesini tedavi etmek için 500 lira istediği iddiasıyla tutuklandı. Doktor hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

SUÇÜSTÜ YAPILDI

Yeşim. K.'nın İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne şikayette bulunmasının ardından müdürlüğün, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı ihbar üzerine soruşturma başlatıldı. Savcılık tarafından suçüstü yapılması kararı verilmesinin ardından, görevlendirilen polis memurları tarafından seri numaraları alınan 500 TL., Yeşim K.'ye verildi. 12 Mayıs tarihinde görevli polislerle birlikte hastaneye giden Yeşim K., kendisini tekrar muayene eden doktor Y.Ö.'nün istemesi üzerine seri numaraları alınmış 500 TL.'yi kendisine teslim etti.

SÖZCÜ Gazetesinden Yalçın Bel'in haberine göre aldığı parayı cebine koyan doktor Y. Ö., görevli polis memurları tarafından suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından aynı gün Anadolu Adliyesi'ne sevk edilen Doç. Dr. Y.Ö., ‘rüşvet alma' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Savcılığı, 3 gün içinde iddianame düzenledi. Savcılık tarafından düzenlenen iddianamede, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapmış olduğu 11 Mayıs 2017 tarihli ihbarda, Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi KVC Polikliniği'nde görevli doktor Y.Ö.nün, tedavisini yaptığı müşteki Yeşim K.'den 500 TL. para talep ettiği için hakkında suçüstü yapılması gerektiğinin bildirilmesi nedeniyle soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Şüpheli doktor Y.Ö.'nün, suç tarihinde çalıştığı hastanede Doçent Doktor olarak görev yaptığının anlatıldığı iddianamede, doktor Y.Ö.'nün, muayene ettiği müşteki Yeşim K.'ye, bacağındaki rahatsızlığını tedavi etmesi için küçük bir operasyon yapması gerektiğini ve bu iş için de kendisine 500 TL. para vermesi gerektiğini söylediği, Yeşim K.'nin de mevcut rahatsızlığını tedavi ettirmek amacıyla şüphelinin talebini kabul etmek zorunda kaldığı, fakat daha sonra parayı ödemeden önce olayı İl Sağlık Müdürlüğü'ne ihbar ettiği ve yapılan soruşturma çerçevesinde şüpheli Y.Ö.'nün, müşteki Yeşim K.'yi tedavi etmek için 500 TL. parayı aldıktan sonra suçüstü yakalandığı, şüphelinin bu şekilde, doktorluk görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle müştekiden 500 lira almak suretiyle üzerine atılı ‘irtikap' suçunu işlediği belirtilerek, 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Doktor Y.Ö’nün Yeşim K.’dan tedavi karşılığı 500 lira para aldığını kabul ederken yargılanmasına iddianamenin kabul edilmesinin ardından Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanılacak.

sözcü

Bu haber toplam 7746 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim